ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Екс-віце-губернатора Одещини затримано за підозрою у побитті журналістів під час Євромайдану

25.09.2016, 22:47

Ввечері 23 вересня Приморський районний суд Одеси за зачиненими дверима обрав колишньому першому заступнику голови Одеської облдержадміністрації, чинному депутату Одеської міської ради (фракція “Опозиційний блок”) Олександру Орлову запобіжний захід у вигляді взяття під варту з правом внесення застави в розмірі 8 мільйонів 676 тисяч гривень, повідомляє газета “День”.

Орлова підозрюють у причетності до масового побиття активістів Євромайдану 19 лютого 2014 року біля Одеської ОДА, коли її очолював нинішній однопартієць затриманого, народний депутат Микола Скорик.

Видання зазначає, що 22 вересня Генеральний прокурор Юрій Луценко під час візиту до Одеси заявив, що наступного тижня має намір внести до Верховної Ради подання на зняття депутатської недоторканності з Миколи Скорика, який також підозрюється в причетності до заворушень під будівлею ОДА 19 лютого 2014 року. Ще днем раніше у помешканні Олександра Орлова працівники прокуратури провели обшуки.

Нагадаємо, 19 лютого 2014 року близько 150 людей з битами і в касках напали на одеських журналістів, які знімали пікет представників Євромайдану під будівлею Одеської обладміністрації. При цьому молодики цілеспрямовано били саме журналістів. У результаті постраждали близько десяти активістів і понад 20 працівників ЗМІ. Пізніше журналісти, які займалися власним розслідуванням цієї справи, дізналися, що учасники побиття були привезені до Одеси за декілька днів до цих подій.

Екіпірованих битами та касками молодиків на площу до облдержаміністрації привезли на автобусах, що належать фірмам-перевізникам, які працюють в Одесі. Окрім того, вони проживали у декількох санаторіях, які належать “Укрпрофздоровниці” та Одеській залізниці. В організації цього злочину місцеві ЗМІ відразу ж запідозрили тодішнього голову ОДА Миколу Скорика та його заступника Олександра Орлова.

Як повідомляв ІМІ, 19 лютого 2014 року під час розгону сотнею тітушок мирного протесту в Одесі постраждали кілька знімальних груп, а також телевізійна техніка 5-го каналу, “Інтера”, “Града”, Нового каналу.

Також постраждав і фотокор агенції "Укрінформ" Андрій Новак. У фотокора газети “Комсомольська правда” Максима Войтенка намагалися забрати камеру, а потім ударили битою по нозі. У важкому стані з розбитою головою потрапив до лікарні оператор ТК “Нова Одеса” Едуард Шендерович. Битою в живіт травмовано власного кореспондента Укрінформу в Одеській області Богдана Димовського.

Фото - Думская

Liked the article?
Help us be even more cool!