ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Екс-співробітника Google засудили до 18 місяців в'язниці за крадіжку секретної інформації

05.08.2020, 10:16
Фото - REUTERS/Stephen Lam
Фото - REUTERS/Stephen Lam

У США екс-співробітника компанії Google Ентоні Левандовскі, який працював там інженером, засудили до 18 місяців в'язниці за крадіжку секретної інформації. Вона стосувалася розробки безпілотних автомобілів. Про це повідомляють Букви з посиланням на Reuters.

Як пише видання, у 2016 році Левандовскі перед звільненням з Google скачав на свій ноутбук 14 тисяч файлів з секретною інформацією про розробки компанії безпілотного автомобіля. Після цього він перейшов на роботу в Uber.

Він очолив відділ розробки безпілотних авто в Uber Technologies Inc. Коли про скандал стало відомо, Uber звільнив Левандовскі в 2017 році.

Окружний суддя США Вільям Алсуп в Сан-Франциско сказав, що Левандовскі відправлять у в’язницю, як тільки пандемія COVID-19 вщухне.

За словами судді, якби не такий вирок, то будь-який інженер міг би вирішити, що можна красти секретну інформацію і йти до конкурентів.

Прокурор наполягав на 27-місячному ув’язненні для Левандовскі.

Адвокат екс-співробітника Google наполягав на 12-місячному домашньому арешті. Сторона захисту говорила про те, що слідчим так і не вдалося знайти жодних доказів того, що їх клієнт використовував якусь секретну інформацію Google після виходу з компанії.

Також від Левандовскі вимагають заплатити Google Alphabet Inc штраф за крадіжку даних. Це 179 мільйонів доларів.

На сьогоднішній день Левандовскі управляє компанією Pronto з виробництва безпілотних вантажівок. Він вибачився перед Google.

Liked the article?
Help us be even more cool!