ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Ексмер Рубіжного отримав вирок – 10 років тюрми з конфіскацією майна

19.05.2023, 12:00
Фото – російське пропагандистське медіа РИА Новости
Фото – російське пропагандистське медіа РИА Новости

Кіровський райсуд Кропивницького оголосив вирок колишньому міському голові Рубіжного (Луганська область) Сергію Хортіву – 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна та забороною обіймати посади в органах державної влади протягом 15 років.

Про це повідомила пресслужба ГУ СБУ в Луганській та Донецькій областях.

Суд визнав Хортіва винним у колабораційній діяльності.

Обвинувачення довело, що в березні 2022 року, обіймаючи посаду міського голови Рубіжного, Сергій Хортів вступив у змову з військами РФ та представниками незаконного збройного формування "ЛНР" і добровільно погодився на пропозицію росіян очолити "адміністрацію" в окупованому місті.

"Колаборант неодноразово брав участь у заходах російської пропаганди та публічно заявляв про підтримку рішення путіна про проведення так зв. "спеціальної воєнної операції" проти України, схвалював захоплення агресором українських територій", – наголосили в СБУ.

Наразі засуджений продовжує працювати на окупантів – виконує їхні вказівки та сприяє утвердженню окупаційної влади на Луганщині.

Оскільки він переховується на тимчасово окупованій території України, до нього застосовано спеціальну процедуру заочного засудження.

Хортіва оголошено в розшук.

"Початок строку відбування покарання засудженим обчислюватиметься з дати його затримання та реального виконання покарання. Термін заборони на право обіймати посади рахуватиметься після відбуття покарання", – додали  СБУ.

Liked the article?
Help us be even more cool!