ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Екс-депутату, який перешкоджав журналістам, призначили 24 тис грн застави

02.11.2015, 12:59

2 листопада Ужгородський міськрайонний суд обрав запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 24 тисячі гривень екс-депутату Ужгородської міськради Павлу М., якого звинувачують у перешкоджанні законній професійній діяльності журналістів (ст.171 ч.1 Кримінального кодексу України). Про це повідомляється на сайті УМВС України в Закарпатській області.

В міліції нагадують, що в центрі Ужгорода стався інцидент біля скандально відомого магазину “Корзо”. Стосовно приміщення магазину уже не перший рік тривають суперечки між трудовим колективом і 49-річним підприємцем, колишнім депутатом міськради Павлом М. Сторони поперемінно виграють суди, та остаточного власника приміщення поки що немає.

Павла М. звинувачують  у тому, що під час висвітлення конфлікту стосовно магазину “Корзо” він перешкоджав журналістам телеканалу “М-Студіо”, які висвітлювали цю подію. Зі слів журналістів, нападник пошкодив їм телевізійну камеру.

Після звернення журналістів у міліцію було розпочато кримінальне провадження за ст.171 ч.1 Кримінального кодексу України (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів). Санкція статті передбачає штраф, арешт на строк до 6 місяців, або обмеження волі строком до 3 років.

Справу розслідує слідче управління закарпатської міліції. Павлу М. днями було повідомлено про підозру у скоєнні даного правопорушення.

Слідство у справі триває.

Як повідомляв ІМІ, 8 вересня журналісти ТРК Мукачево "М-Студіо" виконували редакційне завдання, пов'язане із подіями біля магазину "Корзо" в Ужгороді. Згодом до них підійшов чоловік, який вдарив по камері оператора, що здійснював відеозапис та, відтак, пошкодив її.

За фактом перешкоджання слідчий відділ Ужгородського МВ УМВС України в Закарпатській області розпочав досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 171 КК України (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів).

31 жовтня екс-депутату Ужгородської міської ради, підприємцю Павлу Маєрчику слідчим СУ УМВС в Закарпатській області оголошено підозру у перешкоджанні професійній діяльності журналістів.

Подібний інцидент стався і 11 червня, коли в Ужгороді невідомий чоловік напав на оператора закарпатського телеканалу “М-студіо” Євгенія Суханова та намагався пошкодити штатив і камеру. Інцидент стався під час зйомки сюжету про конфлікт щодо права власності на приміщення магазину у центрі міста на вулиці Корзо.

Слідчий Ужгородського МВ УМВС в Закарпатській області розпочав досудове розслідування за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналістам телеканалу “М-Студіо” за ч.1 ст.171 КК України.

Фото - УМВС України в Закарпатській області

Liked the article?
Help us be even more cool!