ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Екс-чиновника, який зіткнувся з авто фотокора LB.ua, засудили до 2 років - поліція

13.12.2016, 09:59

Суд присудив екс-директору з вантажних перевезень і логістики “Укрзалізниці” Івану Федорку, що вчинив у липні ДТП, в якому постраждала родина фотокореспондента LB.ua Максима Левіна, два роки обмеження волі та два роки позбавлення права на керування транспортними засобами. Про це повідомляється на сайті Національної поліції.

У поліції зазначили, що співробітники Слідчого управління поліції Київщини якісно провели та завершили досудові розслідування дорожньо-транспортних пригод, у яких загинули та постраждали люди.

“Поліцейські призначили та провели масу експертиз, у тому числі й додаткових незалежних. Слідчі передали всі матеріали до суду, який вже виніс законні обвинувальні вироки винуватцям скоєних ДТП…

2 роки обмеження волі та 2 роки позбавлення права на керування транспортними засобами отримав водій “Audi Q7”, який 3 липня цього року на дорозі Боярка-Забір’я влетів у автомобіль фотокореспондента. Тоді, під час лобового зіткнення серйозно постраждали дружина та син журналіста”, - повідомили у поліції.

Як повідомляв ІМІ, Києво-Святошинський райсуд Києва присудив 8,5 тисячі гривень штрафу з забороною на 1,5 року керувати транспортним засобом екс-директору з вантажних перевезень і логістики “Укрзалізниці” Іванові Федорку через ДТП, що сталася з його вини, внаслідок якої постраждала родина фотокореспондента LB.ua Максима Левіна.

3 липня ввечері фотокореспондент LB.ua Макс Левін потрапив у ДТП на автодорозі Боярка-Забір'я (Київська область). Зіткнення сталося через виїзд на зустрічну смугу автомобіля Audi Q7 (держномер АА 7100 РР), водій якого, як виявилося пізніше, був п'яним.

За фактом ДТП, у якому постраждала сім’я фотокореспондента LB.ua Макса Левіна, поліція відкрила два кримінальних провадження за ч. 1 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту  особами, які керують транспортними засобами) та за ст. 342 (Опір представникові влади, працівникові  правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Нетверезим водієм, який скоїв лобове зіткнення з автомобілем фотокореспондента LB.ua, виявився начальник відділу вантажоперевезень “Укрзалізниці” Іван Федорко.

Голова правління ПАТ “Укрзалізниця” Войцех Балчун 4 липня відсторонив директора з вантажних перевезень і логістики Івана Федорка від виконання своїх посадових обов’язків.

Поліцейські встановили місцеперебування винуватця ДТП за участю фотокора LB.ua,  директора з вантажних перевезень і логістики “Укрзалізниці” Івана Федорка. Він знаходився в реанімаційному відділенні одного з медичних закладів столиці, до нього була приставлена охорона.

4 липня Івану Федорку вручили підозру про вчинення кримінального злочину згідно з ч. 1 ст. 286 під тиском журналістів. Також силовики змогли взяти зразки крові для встановлення рівня алкоголю в крові.

4 липня ПАТ “Укрзалізниця” звільнило Івана Федорка з посади директора з вантажних перевезень і логістики.

5 липня Києво-Святошинський суд відпустив під особисті зобов'язання директора з вантажних перевезень “Укрзалізниці” Івана Федорка, який зіткнувся з авто фотокора LB.ua Макса Левіна.

У серпні стало відомо, що екс-директор з вантажних перевезень і логістики публічної акціонерної компанії “Укрзалізниця” Іван Федорко має намір через суд поновитися на посаді.

Liked the article?
Help us be even more cool!