ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Екіпаж гелікоптера, що розбився в Броварах, був підготовлений і мав необхідні години нальотів – ДСНС

18.01.2023, 12:25
Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

Державна служба з надзвичайних ситуацій повідомляє, що гелікоптер ДСНС, який розбився сьогодні в Броварах, неодноразово залучався до виконання завдань із транспортування особового складу, а екіпаж судна був підготовлений. Про це повідомляється на сайті ДСНС.

“Вертоліт ДСНС ЕС-225 (бортовий номер 54) неодноразово залучався до виконання завдань із транспортування особового складу до місць виникнення надзвичайних ситуацій. Серед авіаційних суден системи МВС цей борт найчастіше використовувався з огляду на можливість одночасно перевозити достатню кількість людей. Екіпаж судна був підготовлений до виконання завдань при складних умовах, мав необхідну кількість годин нальотів саме на вертольотах ЕС-225”, – повідомили в ДСНС.

За даними відомства, на борту гелікоптера перебувало дев'ятеро людей: шість осіб оперативної групи МВС, включно з керівництвом Міністерства внутрішніх справ, а також три члени екіпажу ДСНС.

Вертоліт упав у Броварах о 8:20. Унаслідок падіння сталося пошкодження будівлі дитсадка з подальшим загорянням, скління в 14-поверховому житловому будинку та трьох легкових автомобілів. О 9:06 пожежу в будівлі локалізовано на площі  500 кв. м, а о 9:28 ліквідовано.

Як повідомляв ІМІ, вранці 18 січня в Броварах поблизу дитсадка розбився гвинтокрил ДСНС, унаслідок авіакатастрофи загинуло керівництво МВС – міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, його перший заступник Євген Єнін та державний секретар Юрій Лубкович. 

Всього наразі відомо про 18 загиблих, серед них троє дітей. На борту перебували дев'ять людей.

Офіс генерального прокурора доручив Службі безпеки України розслідувати кримінальне провадження за фактом авіакатастрофи в Броварах гвинтокрила

Liked the article?
Help us be even more cool!