ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ЕХ.UA закрили через порушення прав інтелектуальної власності - МВС

01.02.2012, 00:07
Правоохоронні органи припинили діяльність веб-ресурсу ЕХ.UA через порушення прав інтелектуальної власності, повідомили джерела МВС.
 
Оперативники з'ясували, що адміністрацію ресурсу очолював громадянин Латвії. Тепер 16 працівників офісу компанії допитують, а вилучена техніка спрямована на експертизу. Як відзначають в міліції, після проведеннянеобхідних слідчих і процесуальних дій стане зрозуміло, скільки людей буде притягнуто до відповідальності в рамках розслідування цієї кримінальної справи, повідомляється на сайті ТСН.
 
Відповідальність за статтею Кримінального кодексу України, за якою порушено кримінальну справу, передбачена у вигляді позбавлення свободи строком до 5 років з конфіскацією примірників товарів та відповідного обладнання. За даними МВС, "приводом до порушення кримінальної справи за статтею, яка передбачає відповідальність за порушення авторського права і суміжних прав, служили звернення, що надійшли на адресу МВС від офіційних представників провідних світових виробників програмного забезпечення". EX.UA був запущений в 2009 році.
 
Ресурс наповнюється в основному самими користувачами, які завантажують на сервери як особисту інформацію, так і численні копії фільмів і музики. На сьогоднішній день місячна аудиторія ресурсу досягає 6 млн осіб. На сайті розміщено понад 200 тис. релізів.
Liked the article?
Help us be even more cool!