ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ЄФЖ та МФЖ повідомили Раді Європи про "тиск" речниці Генпрокурора на журналістів

07.06.2018, 13:46

Європейська федерація журналістів (ЄФЖ) спільно з Міжнародною федерацією журналістів (МФЖ) зареєстрували на платформі Ради Європи для захисту журналістики і безпеки журналістів повідомлення про погрози речниці Генерального прокурора України Лариси Сарган українським журналістам, повідомляє “Європейська правда”.

У повідомленні ЄФЖ та МФЖ йдеться, що декілька журналістів отримали погрози на тлі зростаючого словесного насильства проти медіа та журналістських організацій.

Зокрема, мова йде про пост у Facebook речниці Генпрокурора України Лариси Сарган від 30 травня, у якому вона опублікувала список прізвищ 26 осіб, які “підняли чергову зраду в той час, коли всі правоохоронці здійснювали спецоперацію з Бабченком”.

Як зауважує видання, у повідомленні на сайті РЄ сказано, що Сарган писала про “так званих зрадників”, які критикували правоохоронців.

ЄФЖ та МФЖ, зокрема, наводять прізвища журналістки Мирослави Гонгадзе та голови Національної спілки журналістів України Сергія Томіленка. При цьому, зауважує “Європейська правда”, кількість журналістів у списку Сарган була більшою. Зокрема, у ньому фігурують Олександр Дубинський і Богдан Буткевич та інші.

Окремо у повідомленні згадана “словесна атака” першого віце-спікера українського парламенту Ірини Геращенко на Сергія Томіленка, яка звинуватила його у “співпраці з кремлівськими пропагандистами”.

“У наступні дні Сергій Томіленко отримував онлайн-погрози (в основному через Facebook-пости та коментарі), у яких лунали заклики до СБУ ув'язнити його”, - йдеться в повідомленні.

Повідомлення, розміщені на платформі Ради Європи, передаються відповідним органам влади, які можуть відреагувати.

Liked the article?
Help us be even more cool!