ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

EFJ стурбована "зізнанням" Асєєва та вимагає його звільнення

20.08.2018, 15:17
Фото - Фейсбук Єгор Фірсов

Європейська федерація журналістів (EFJ) відреагувала на сюжет каналу “Росія 24” про “зізнання” у “шпигунстві” українського журналіста Станіслава Асєєва (Васіна) та закликала негайно його звільнити. Про це йдеться на сайті EFJ, повідомляє “Детектор медіа”.

“Інтерв'ю викликало стурбованість тим, що Асєєв, який протягом року перебував у полоні в Донецьку, під примусом був змушений "зізнатися" у неправдивих звинуваченнях у “шпигунстві”, – йдеться на сайті.

Вони нагадали заяву Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода, в якій прес-секретарка проекту Джоанн Левісон назвала сумнівними “зізнання” Асєєва у “шпигунстві”.

Також EFJ наводить цитату однокурсника Асєєва Єгора Фірсова, який на своїй сторінці у Facebook написав наступне: “Таке враження, що Стаса змусили зізнатися в усьому, що тільки можна собі уявити”.

“Європейська федерація журналістів (EFJ) закликає до звільнення журналіста”, – йдеться в заяві.

Як повідомляв ІМІ, 17 серпня телеканал “Россия-24” показав програму, в якій полонений журналіст Станіслав Асєєв нібито підтверджує, що працював на українську розвідку.

17 серпня Радіо Свобода / Радіо Вільна Європа заявило, що вважає дуже сумнівним “зізнання” у шпигунстві блогера і журналіста Радіо Свобода Станіслава Асєєва, які показав в ефірі російський державний телеканал “Россия-24”.

Liked the article?
Help us be even more cool!