ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Е-реєстр військовозобов'язаних дозволить бачити, де люди працюють і платять податки

Електронний реєстр військовозобов’язаних дозволить синхронізувати дані з держреєстрів і відстежувати, де людина працює і сплачує податки.

Про це в інтерв’ю РБК-Україна розповів начальник служби зв'язків із громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо. 

"Зараз працює електронний реєстр військовозобов'язаних "Оберіг". Але на даний момент він ще не синхронізований з іншими державними реєстрами. Коли відповідний законопроєкт буде прийнято, то в більшості випадків потреба в заходах оповіщення просто відпаде, тому що будуть синхронізовані різні існуючі бази даних. І ми будемо бачити, наприклад, що громадянин був зареєстрований в Києві, але зараз він працює у Львові, тому що податок з його зарплати – ПДФО – сплачується в Личаківський район міста Львова", – сказав Фітьо.

За його словами, тоді буде звернення до власника підприємства будь-якої форми власності про те, що його співробітнику необхідно з'явитися, до прикладу, у Личаківський ТЦК міста Львова. Керівник підприємства буде зобов'язаний особисто доставити цього військовозобов'язаного до ТЦК та СП.

Також, зауважив Фітьо, коли запрацює синхронізація даних з державними реєстрами, то "всі питання з відвідуванням спортклубів, ресторанів, здійсненням оповіщення на блокпостах відразу автоматично відпадуть".

Як повідомляв ІМІ, Президент України Володимир Зеленський заявив, що не підпише закон про мобілізацію жінок. 

Liked the article?
Help us be even more cool!