ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Джапарова нагадала ОБСЄ про Сущенка, Семену та Асєєва

12.09.2017, 11:47
Еміне Джапарова, фото - mip.gov.ua

Перша заступниця міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова заявила, сучасна Росія порушує міжнародне право, викривляє історію, втручається в політику інших держав та арештовує їх громадян. Про це вона заявила на конференції ОБСЄ з людського виміру у Варшаві, виступаючи на дискусійній панелі щодо сводоби ЗМІ і безпеки журналістів, повідомляє Укрінформ.

“Це сучасна Росія створює імідж громадян України як терористів, радикалів, націоналістів, нацистів, шпигунів і ворогів держави. Декілька жертв цієї мови ненависті - Микола Семена, Роман Сущенко, Станіслав Асєєв та багато інших політичних в'язнів, понад 40 політичних в'язнів у Криму”, - заявила Джапарова.

Вона підкреслила, що саме сучасна Росія порушує міжнародне право, викривляє історію, створює міфи і втручається у політику інших країн. Крім того, РФ окупувала Крим і Донбас і розповсюджує на цих територіях пропаганду.

“Це російський режим заблокував доступ до понад 60 українських веб-сайтів у Криму і понад 130 у Донбасі”, - констатувала Джапарова.

Як повідомляв ІМІ, 30 вересня 2016 року у Москві (Росія) неправомірно був затриманий власний кореспондент агентства у Франції Роман Сущенко за звинуваченням “у шпигунстві”.

ФСБ РФ його ідентифікує як кадрового співробітника української військової розвідки – полковника, який збирав відомості про діяльність російських Збройних сил. Порушено кримінальну справу за статтею “Шпигунство”.

13 липня Московський міський суд Росії розглянув скаргу адвоката Марка Фейгіна на продовження арешту журналіста Романа Сущенка та залишив у силі рішення Лефортовського суду про утримання під вартою до 30 вересня.

7 грудня 2016 року Миколі Семені висунуті звинувачення в остаточній редакції в кримінальному злочині, передбаченому частиною 2 статті 280.1. Кримінального кодексу Росії “Публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Російської Федерації”. Кримінальна справа складається із шести томів, адвокати розпочали вивчення матеріалу.

6 червня екс-народний депутат Єгор Фірсов на своїй сторінці у Facebook повідомив про зникнення в окупованому Донецьку журналіста Станіслава Васіна. Востаннє Станіслав виходив на зв’язок з мамою в обід 2 червня.

8 вересня представниця України у Тристоронній контактній групі у Мінську Ірина Геращенко повідомила, що представники ОРДЛО підтвердили наявність імені журналіста Станіслава Асєєва (Васіна) у списках на обмін.

Liked the article?
Help us be even more cool!