ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Директорці луганської типографії повідомили підозру: друкували бюлетені на "референдум"

Слідчий відділ 3 управління Головного управління Служби безпеки України в Донецькій та Луганській областях повідомив про підозру в колабораційній діяльності гендиректорці луганської поліграфічної компанії ООО "Пресс-экспресс" Любові Кулінченко. Типографія друкувала бюлетені для псевдореферендуму 2022 року.

Про це повідомила пресслужба ГУ СБУ в Луганській та Донецькій областях.

ООО "Пресс-экспресс" – найбільше поліграфічне підприємство в Луганську, яке сприяє росіянам та провадить господарську діяльність у взаємодії з органами окупаційної влади.

За даними досудового розслідування, у квітні 2015 року керівниця ООО "Пресс-экспресс" Любов Кулінченко перереєструвала підприємство в так званих "державних органах ЛНР" і продовжила випуск друкованої продукції в співпраці з окупантами та для їхніх потреб.

Типографія видавала на місяць понад 20 найменувань "республіканських" та міських газет і журналів накладом близько 300 тисяч примірників.

Наприкінці минулого року Кулінченко знов перереєструвала поліграфічну компанію – тепер уже за російським законодавством у так зв. "межрайонной инспекции федеральной налоговой службы №1 по ЛНР".

У вересні 2022 року вона уклала договір з "центральною виборчою комісією ЛНР", відповідно до якого підприємство надрукувало бюлетені для голосування на окупаційному псевдореферендумі.

накладна, Пресс-експресс

Наразі типографія продовжує роботу на тимчасово окупованій території.

Вона забезпечує "державні" установи "ЛНР" бланковою продукцією для ділової документації, друкує для замовників в РФ та окупаційних органів Луганщини російські законодавчі акти, російські мапи, де окуповані території України позначені як російські, навчальну літературу за російськими стандартами та із символікою РФ.

Liked the article?
Help us be even more cool!