ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Директорка "Голосу Америки" пішла у відставку через очікувані перестановки в агенції

17.06.2020, 12:11
Фото – ukrainian.voanews.com
Фото – ukrainian.voanews.com

Директорка “Голосу Америки” Аманда Беннетт та її головна заступниця Сандра Сугавара подали 15 червня у відставку, заявивши, що нещодавно затверджений виконавчий директор головної організації “Голосу Америки”, Агентства з глобальних медіа, Майкл Пак має право замінити їх своїми власним людьми, повідомляє “Голос Америки”.

Беннетт і Сугавара – ветерани журналістики, керували “Голосом Америки” з 2016 року, істотно розширивши обсяг новин, що випускаються незалежним агентством уряду США і транслюються 47 мовами в усьому світі, а також у цифровому вигляді на вебсайті voanews.com.

У своєму листі про відставку Беннетт і Сугавара висловили подяку журналістам, редакторам і технічному персоналу “Голосу Америки” за зусилля, які змінили агентство на краще за останні чотири роки.

Вони згадали “щире і переконливе завдання “Голосу Америки” розповідати новини про США”, звернули увагу на “опір неправді й дезінформації”, а також висвітлення історій жінок, біженців та журналістів у всьому світі.

Американський канал CNN повідомляє з посиланням на джерело в “Голосі Америки”, що в установі обговорюють можливість значних змін, включно з призначенням колишнього посадовця Білого дому, консервативного оглядача Себастьяна Горки.

“З огляду на політичне минуле Горки подібне призначення стало б сигналом про те, що “Голос Америки” перетворюється на рупор адміністрації”, – зазначає CNN.

Видання The Washington Post пише, що в травні під час зустрічі з республіканцями в Сенаті США президент Трамп назвав “Голос Америки” “голосом Радянського Союзу” та “комуністів”.

Між тим Беннетт і Сугавара сказали співробітникам “Голосу Америки”, що “нічого щодо вас, стосовно того, чим ви займаєтеся, вашої місії або вашої чесності не зміниться” з приходом Майкла Пака на “Голос Америки” і керівництва іншими урядовими новинними організаціями.

“Майкл Пак був приведений до присяги Конгресом і пообіцяв поважати систему, що гарантує незалежність “Голосу Америки”, яка, своєю чергою, відіграє найважливішу роль у довірі, яку надають нам наші глядачі у всьому світі”, – заявили Беннетт і Сугавара.

Призначення Сенатом Майкла Пака на три роки на посаду виконавчого директора Агентства США з глобальних медіа було непростим.

Президент Дональд Трамп висунув Майкла Пака, партнера одного з найзатятіших ідейних прихильників Трампа, колишнього головного стратега Білого дому Стівена Беннона, на роботу в “Голосі Америки” понад два роки тому. Його схвалення було заблоковано демократами в Сенаті до нещодавнього часу, почасти через побоювання законодавців щодо передбачуваних фінансових угод, пов'язаних з його власним бізнесом.

Останніми тижнями Трамп критикував “Голос Америки” за висвітлення новин про Китай під час кризи, спричиненої коронавірусом. Коли Трампа запитали про призначення Пака 15 травня, він сказав: “Голосом Америки” жахливо управляють. Вони не “Голос Америки”. Вони протилежність “Голосу Америки”.

Liked the article?
Help us be even more cool!