ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Директора "Кримпатріотцентру" судитимуть за пропагування служби в армії РФ серед українських дітей

Прокуратура АР Крим та Севастополя передала до суду обвинувальний акт стосовно директора “Кримпатріотцентру”, який пропагував службу в російській армії серед українських дітей та молоді. Про це повідомила пресслужба Прокуратури АР Крим.

За даними слідства, 2022 року обвинувачений обійняв в окупованому Криму посаду директора “Регіонального центру з підготовки до військової служби та військово-патріотичного виховання”.

“Він безпосередньо організовував та здійснював пропаганду серед дітей і підлітків півострова на користь добровільного вступу до збройних сил держави-окупанта, що заборонено міжнародним гуманітарним правом”, – йдеться в повідомленні.

Обвинувачений директор окупаційного Кримпатріотцентру. Фото – Офіс генерального прокурора

Також, за даними слідства, він узяв участь у зніманні пропагандистського “документального фільму”, у якому публічно схвалював та заохочував залучення дітей до військової підготовки для служби в армії РФ, вихваляв особливості такої служби та формував “позитивний імідж” російського військовослужбовця.

У 2023 році цю псевдодокументальну стрічку оприлюднили на сайті проросійського телеканалу “Вєсті Крим” та платформі “Кримпатріотцентру” у відеохостингу Rutube.

Директора “Кримпатріотцентру” обвинувачують у порушенні законів та звичаїв війни, а також у глорифікації окупантів (ч. 1 ст. 438, ч. 3 ст. 436-2 КК України).

Як повідомляв ІМІ, у травні 2024 року СБУ заочно повідомила про підозру російському пропагандисту Дмитру Полковникову, який є очільником російської мілітарної організації під назвою “Кримпатріотцентр”.

Liked the article?
Help us be even more cool!