ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Директор книгарні евакуював зі Слов'янську понад 25 тис книжок і мріє знову там її відкрити

28.06.2022, 16:26
Фото - svoi.city
Фото - svoi.city

Директор “Книгарні Є” у Слов’янську і викладач зарубіжної літератури Донбаського державного педагогічного університету Віктор Разживін евакуював понад 25 тисяч книг, але не збирається відкривати книгарню в іншому місті. 

Про це він розповів для видання Свої.City.

За його словами, книгарня у Слов'янську відкрилася п'ять років тому і є єдиною в області україномовною, яка діяла від мережі “Книгарня Є”. 

“Спочатку ми думали, що торгувати українською книгою в російськомовному регіоні може бути нераціонально, але досвід роботи показав, що скептики були неправі. За рік ми перейшли мільйонні обсяги й поставили касовий апарат”, - зазначив він.

Віктор Разживін розповів, що після повномасштабного вторгнення магазин у місті закрив не відразу, і прийняли це рішення, коли багато мешканців почали виїжджати з міста.

“А здебільшого поїхали якраз ті люди, які були зацікавлені в українському слові. За таких обставин торгівля втрачає сенс”, - розповів він.

За його словами, евакуйовані книжки зараз знаходяться в центральному офісі мережі в Києві. Він зазначив, що у нього не було сумнівів щодо вивозу книг, оскільки “окупанти знищують все тільки через те, що воно є українським”. 

Він також зазначив, що книжковий ринок дуже сильно впав і у видавництв є дуже багато проблем. 

“Наприклад, всі друкарні здебільшого знаходяться в Харкові, а виготовляти книги в таких умовах неможливо. Хоча я впевнений, що із закінченням війни виросте попит саме на друковане слово. Після таких подій людям важливо розібратись і зрозуміти, чому та чи інша подія відбулась. Ми мали комерційний успіх після відкриття у 2017-му році — думаю, це також було пов’язане із ситуацією в регіоні”, - зазначив він.

Крім того, Віктор Разживін зазначив, що повернеться назад і відкиє знову там книгарню. “Для мене важливо працювати саме там. Я не збираюся відкривати магазин в будь-якому іншому місті, адже я — патріот Слов’янська. Одразу, як фронт “відсунеться” і ситуація в місті покращиться, ми повернемось назад — і книгарня знову працюватиме”, - розповів він.

Liked the article?
Help us be even more cool!