ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Директор "Антени" заявив про спробу силовиків увірватися на телеканал. Нацполіція спростовує (ОНОВЛЕНО)

06.11.2018, 16:03
Фото - procherk.info

Директор черкаського телеканалу “Антена” Валерій Воротник заявив, що сьогодні, 6 листопада, у Черкасах представники силових структур намагалися увірватися в приміщення редакції телеканалу. Нацполіція Черкаської області спростовує інформацію про силове та рейдерське захоплення приміщення, де розташований канал.

Як повідомляє місцеве видання “Про головне”, Воротник заявив про політичне переслідування телеканалу. Він викликав патрульну поліцію, щоб написати заяву про незаконні, на його думку, дії правоохоронців і перешкоджання журналістській діяльності.

За інформацією видання, слідча черкаського відділу поліції, яка стверджувала, що діє в межах кримінального провадження і ухвали суду, повідомила, що має зайти в приміщення редакції для проведення огляду і вилучення документів. Та їй це не вдалося.

Журналіст “Антени” і керівник місцевого осередку Нацкорпусу Дмитро Кухарчук розповів деталі: “Поліція під вигаданим приводом, а саме рішенням суду 2012 року, яке вже давно було оскаржене і втратило чинність, про розірвання договору оренди, намагалася вдертися до приміщення єдиного в місті опозиційного телеканалу. Як виявилось, окрім рішення суду, у них була заява місцевого депутата БПП Радуцького”.

На місце події прибув міський голова Черкас Анатолій Бондаренко та намагався врегулювати ситуацію. Він повідомив, що Черкаська міська рада в змозі самостійно розібратися в ситуації, яка склалася з орендою приміщення телеканалу. За його словами, вже створена комісія, яка працює над службовим розслідуванням цього питання.

“На мою думку, сьогоднішня ситуація носить суто політичний характер. Я просив би представників правоохоронних органів не ставати інструментами в політичний боротьбі”, – зазначив Анатолій Бондаренко.

Фото - progolovne.ck.ua

Водночас Нацполіція Черкаської області на своєму офіційному сайті заявила, що інформація про силове та рейдерське захоплення приміщення, де знаходиться “Антена”, надумана та не відповідає дійсності.

“Сьогодні в мережі Інтернет було розповсюджено інформацію про нібито спробу рейдерського захоплення працівниками поліції приміщення, в якому знаходиться один з місцевих телеканалів та тим самим вчинення тиску на представників засобів масової інформації. Дана інформація надумана та не відповідає дійсності”, - заявляє поліція.

Водночас в поліції зазначають, що сьогодні в рамках кримінального провадження до приміщення, яке знаходиться в центрі міста Черкаси та яке належить міській раді, прибув працівник слідчого підрозділу з метою проведення його огляду.

“Дане кримінальне провадження було відкрито за статтею 382 Кримінального кодексу України за фактом невиконання судового рішення про розірвання договору з орендарями, які винаймали дане приміщення та його звільнення. Вказана слідча дія проводилася виключно з метою встановлення суб’єкта господарювання, який використовує дане приміщення та ні в якій мірі не мала на меті будь-який тиск на представників засобів масової інформації”, - йдеться у повідомленні.

Як зазначає поліція, їхні співробітники “діяли виключно в межах чинного законодавства, спроб силового захоплення вказаного приміщення працівники поліції не вчиняли”.

Валерій Воротник надав ІМІ звернення громадської організації “Центр медіаініціатив”, яка є засновником газети “Антена” та телекомпанії “Антена”, до депутатів Верховної Ради. Члени організації вважають подібні дії політичним переслідуванням напередодні президентських виборів та перешкоджанням законній діяльності журналістів, та просять нардепів вжити заходів щодо захисту свободи слова.

У зверненні повідомляється, що 6 листопада до приміщення, де перебуває ГО, намагалися потрапити, підбираючи код до замка, якісь люди, одна з яких назвалася слідчою А.Лядовською. Згодом слідча вручила ухвалу суду, якою суд задовольнив клопотання про огляд приміщення, у якому перебуває громадська організація.

Ознайомившись з ухвалою суду, йдеться у зверненні, члени організації з’ясували, що в ухвалі не було зазначено рішення суду, на яке посилалася слідча; рішення з формулюванням, яке вказане в ухвалі (про виселення ГО та редакції газети), не існує в природі; обставини, викладені в ухвалі, не відповідають дійсності.

В організації вважають, що слідчий умисно спотворив обставини, які стали підставою для постановлення ухвали про огляд займаного ГО та редакцією газети приміщення. “Ми пов’язуємо такі дії “правоохоронних” органів з тривалим політичним переслідуванням засобу масової інформації, який у своїх матеріалах викривав у тому числі зв’язки правоохоронців з криміналітетом Черкас. Натомість, отримавши звернення тодішнього секретаря Черкаської міської ради О.Радуцького про начебто умисне невиконання судового рішення про виселення, прокуратура радо заходилася “розслідувати” справ”, - йдеться у зверненні.

При цьому організація звертає увагу нардепів, що про Радуцького засновані ГО медіа неодноразово робили матеріали. “...і таким чином він за допомогою правоохоронців органів намагається помститися неугодним ЗМІ”, - йдеться у зверненні.

Як повідомив ІМІ Валерій Воротник, дії поліції незаконні, оскільки “поліція посилається на неіснуюче судове рішення про виселення редакції з приміщення”.

Liked the article?
Help us be even more cool!