ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

DW подала позов проти турецького міністерства

26.09.2016, 12:37

26 вересня медіакорпорація Deutsche Welle подала цивільний позов до суду Анкари (Туреччина) через конфіскацію телевізійного інтерв'ю з міністром Туреччини у справах молоді та спорту Акіфом Чагатайем Киличем для програми медіакомпанії Deutsche Welle Conflict Zone, повідомляє DW.

Відразу після запису інтерв'ю для програми c Мішелем Фрідманом в Анкарі 5 вересня прес-секретар міністерства несподівано оголосив, що медіакомпанії Deutsche Welle заборонено оприлюднювати бесіду з міністром. Всі відзняті матеріали були конфісковані. Редакція не отримала матеріал назад ні в призначений нею термін опівдні наступного дня, ні у встановлений юристами DW час, після чого подала в суд.

Генеральний директор DW Петер Лімбург закликав турецьку сторону негайно повернути відзнятий матеріал. Ці дії турецької влади “не мають нічого спільного з принципом верховенства закону та демократії”, заявив він. В ході інтерв'ю з Киличем обговорювалася спроба держперевороту в ніч на 16 липня, масові чистки й арешти, які пішли за ним, а також ситуація зі свободою слова в Туреччині та становище жінок у турецькому суспільстві. Міністра також попросили прокоментувати низку заяв президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана з цього приводу.       

Як повідомляв ІМІ, німецьке видання Deutsche Welle звинуватило Туреччину в “кричущому порушенні свободи преси”, після того як турецька влада вилучила у німецьких журналістів запис інтерв'ю з міністром молоді та спорту Туреччини Акіфом Чагатайем Киличем.

Так, під час інтерв'ю з Акіфом Чагатаєм Киличем для передачі “Зона конфлікту” ведучий поставив чиновнику не тільки заздалегідь обговорені питання, але також запитав про невдалу спробу держперевороту, а також про ситуацію з правами людини і ЗМІ в Туреччині.

Відразу після розмови, яка проходила у міністерстві, Килич залишив кімнату, а його прес-секретар заявив, що журналісти не зможуть випустити інтерв'ю в ефір, після чого співробітники міністерства відібрали у журналістів запис.

Liked the article?
Help us be even more cool!