ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

DW можуть позбавити акредитації за відмову співпрацювати з Держдумою РФ

04.09.2019, 18:03

Голова комісії Держдуми Росії з розслідування іноземного втручання Василь Піскарьов пригрозив Deutsche Welle позбавленням акредитації, якщо представники німецької телерадіокомпанії не дадуть відповіді на запитання депутатів, повідомляє Радіо Свобода з посиланням на Інтерфакс.

"Сподіваємося, що вони прийдуть, дадуть пояснення, але формально за нами таке право [звернутися до МЗС РФ з приводу позбавлення акредитації] залишається", – сказав Піскарьов.

Комісію з розслідування іноземного втручання було створено після неузгоджених акцій протесту в Москві з вимогою чесних виборів до міської думи. МЗС Росії звинувачує США і Німеччину в тому, що вони закликали росіян до участі в мітингу 3 серпня. Американське посольство і Deutsche Welle нібито розмістили відповідні публікації. Однак і дипломати США, і DW заперечують звинувачення.

Глава німецької телерадіокомпанії Йоганнес Гоффманн 4 вересня знову заявив, що Deutsche Welle не втручалася у внутрішні справи Росії. Він додав, що журналісти московського бюро ЗМІ не братимуть участі в засіданні думської комісії, оскільки не мають таких повноважень. Гоффманн запросив Піскарьова для обговорення питання до Бонна або Берліна. "Наша журналістська діяльність ґрунтується на правилах об'єктивного висвітлення подій. А це унеможливлює будь-яке втручання у внутрішні справи інших держав", – підкреслив Гоффманн.

Liked the article?
Help us be even more cool!