ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Двоє харківських фотографів отримали поранення внаслідок російського артобстрілу на Донеччині

Ольга Ковальова під час роботи на Донеччині в червні 2024 року. Фото Георгія Іванченка
Ольга Ковальова під час роботи на Донеччині в червні 2024 року. Фото Георгія Іванченка

Двоє харківських фотографів – Ольга Ковальова, проєктна менеджерка Української асоціації професійних фотографів, та Владислав Краснощок – потрапили під обстріл російської артилерії 19 липня в районі Торецького напрямку на Донеччині. 

Про це повідомляється на сайті Української асоціації професійних фотографів.

Фотографи працювали з артилеристами Збройних сил України. Того дня військові здійснили кілька пострілів по ворогу та сховались у бліндаж разом із журналістами.

Як розповів Владислав Краснощок, поки вони були в бліндажі разом з військовими, росіяни почали стріляти у відповідь. За його словами, 12 ударів поцілили по полю неподалік позиції, а 13-й потрапив прямо в бліндаж.

Ольга Ковальова отримала осколкове поранення підпахвової, надключичної надгрудної ділянок та руки, перелом грудної клітки. Вона була госпіталізована. Краснощок та військові отримали контузії. 

Українська фотографка Ольга Ковальова отримала поранення на Донеччині. Фото – Українська асоціація професійних фотографів

“У мене три осколкові поранення. Два осколки вдалося дістати з тіла. Усі вони були біля великих судин. Проте один осколок медики наразі не ризикують діставати, аби щось не пошкодити. Наразі у мене не працює повністю права рука”, – розповіла Ольга.

Першу домедичну допомогу фотографці надали військові, потім її евакуювали до лікарні. 

Ольга Ковальова розповіла, що військовий медевак доставив її до найближчого польового шпиталю, звідти – до військового госпіталю в Покровську, далі – до цивільної лікарні, де їй вийняли два з трьох уламків. Тепер вона в госпіталі в Харкові. Наразі її стан стабільний.

“Усі інші, хто перебував у бліндажі, на щастя, цілі. Мене поранило, тому що я сиділа в кутку біля труби – імпровізованої витяжки, саме з неї і посипались осколки. Мене врятував бронежилет і шолом. Осколки потрапили туди, де захисту не було. Дуже шкода, що це сталося у перший день відрядження”, – розповіла Ольга. 

За даними Інституту масової інформації, з початку повномасштабного вторгнення Росія вбила в Україні 82 медійники. З них 10 – під час виконання журналістських завдань.

Liked the article?
Help us be even more cool!