ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Двох коментаторів відсторонено від висвітлення Олімпіади за скандальні висловлювання

29.07.2024, 15:37

Двох журналістів було відсторонено 27 липня від коментування цьогорічних Олімпійських ігор у Парижі за недоречні висловлювання, повідомили The Guardian та AP.

Так, мовник Eurosport, що висвітлює змагання, виключив з команди коментаторів Боба Балларда за сексистську ремарку щодо австралійських плавчинь, які 27 липня взяли золото у фристайл-естафеті на 4х100 метрів.

Коментатор Боб Баллард. Фото – соцмережа Х Боба Балларда / dailymail.co.uk

В уривку, що розлетівся соцмережами, Баллард каже: “Ну, жінки просто готувалися. Ви знаєте, які вони… байдикували, робили макіяж”. Співкоментаторка Балларда Ліззі Сіммондс назвала цю ремарку “обурливою”.

У заяві мовника йдеться: “В одній з рубрик трансляції Eurosport коментатор Боб Баллард зробив недоречну ремарку. За це його було негайно виключено з нашої команди коментаторів”.

Водночас польський суспільний мовник TVP відсторонив спортивного коментатора Пшемислава Бабяжа, який під час церемонії відкриття Олімпійських ігор відгукнувся про виконання пісні Джона Леннона “Imagine”, назвавши її “видінням комунізму”.

Польський спортивний коментатор Пшемислав Бабяж. Фото – Majdański Aleksander / newspix.pl

Мовник заявив, що журналісту не дозволять коментувати цьогорічні літні ігри в прямому ефірі.

Пісня Леннона закликає уявити світ без раю й пекла, без країн і без власності.

“На жаль, це видіння комунізму”, – зазначив Бабяж під час церемонії відкриття ігор. Цей коментар одразу ж спровокував бурхливу полеміку серед польських глядачів.

“Взаєморозуміння, толерантність, примирення – не лише основні засади Олімпійських ігор, а й фундамент тих стандартів, якими керується нове польське телебачення. Згоди на їхнє порушення не було”, – йдеться в заяві TVP.

Місцеві консерватори, досі обурені втратою контролю над державними медіа після зміни уряду (зокрема, президент Анджей Дуда й премʼєр-міністр Матеуш Моравецький), засудили це рішення як цензуру. 

Дехто з польських лівих оглядачів зазначив, що таке покарання є засуворим.

Марія Ігнатьєва, Катерина Дячук

Liked the article?
Help us be even more cool!