ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Двох ексспівробітників СБУ судитимуть за кібератаки на державні сайти України

19.04.2023, 12:00
Фото – Офіс ГПУ
Фото – Офіс ГПУ

Офіс генерального прокурора скерував до суду обвинувальний акт стосовно двох громадян України – колишніх співробітників СБУ в АР Крим, а нині офіцерів ФСБ Росії, які вчиняли хакерські атаки на державні органи України.

Про це повідомляється на сайті Офісу ГПУ.

Їм інкриміновано державну зраду і несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин та автоматизованих систем (ч. 1 ст. 111, ч. 2 ст. 361 КК України).

Як встановило розслідування, під час проходження служби в органах СБУ до обов’язків обвинувачених входило забезпечення контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки України. У 2014 році вони зрадили присягу та під час збройного конфлікту перейшли на бік ворога, вступивши до лав ФСБ РФ, і допомагали російським спецслужбам у проведенні підривної діяльності проти України.

“З січня 2020 року по березень 2021 року вони разом з іншими учасниками злочинного хакерського угруповання “Armageddon”, здійснювали атаки на об’єкти критичної інформаційної інфраструктури установ, що забезпечують належне функціонування економічної і правоохоронної систем України, а також її обороноздатності”, – йдеться в повідомленні. 

Також обвинувачені несанкціоновано втручалися в роботу персональних комп’ютерів та автоматизованих систем органів державної влади України. “Це призвело до витоку і блокування інформації, спотворення процесу обробки інформації та порушення встановленого порядку її маршрутизації в інтересах спецслужб РФ”, – повідомляє Офіс ГПУ.

Liked the article?
Help us be even more cool!