ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Дві журналістки виграли регіональну стипендію Радіо Свобода

27.01.2023, 11:00
Фото – Андрій Дубчак / Радіо Свобода
Фото – Андрій Дубчак / Радіо Свобода

У конкурсі на стипендіальну програму Радіо Свобода Regional Reporting Fellowship перемогли журналістки Антоніна Андрійчук та Ольга Івлєва, повідомляє Радіо Свобода

За умовами стипендії наступні вісім місяців вони працюватимуть у київському бюро Радіо Свобода.

Антоніна Андрійчук як фрилансер співпрацює з проєктами “War. Stories from Ukraine”, The Ukrainians, Ukraїner і TEDxKyiv. До повномасштабної війни працювала над підготовкою запуску проєкту “Корені” про невеликі міста та села України.

“На Радіо Свобода хочу зміцнити свої навички роботи з текстом, а також з написання і зйомки сюжетів. Для мене важливо розширити свої професійні зв’язки”, – розповіла Антоніна Андрійчук

Ольга Івлєва закінчила філософський факультет національного університету імені І. Мечникова. Останні два роки співпрацювала з такими виданнями, як “Суспільне Одеса”, НВ, Bihus.info та “Судовий репортер”. До повномасштабного вторгнення писала матеріали про забудову Одеси та соціальні проблеми в місті, а після 24 лютого 2022 року більшість матеріалів присвячені воєнним злочинам та розгляду цих справ у судах.

“Завдяки стипендіальній програмі я зможу розвиватися як журналіст-розслідувач, глибше опанувати тему воєнних злочинів та докласти більше зусиль для інформування читачів про те, якою є російсько-українська війна”, – розповіла Ольга Івлєва.

Метою програми є сприяння професійному розвитку журналістів-початківців у країнах “Східного партнерства” ЄС та Західних Балкан. Стипендія покликана допомогти поглибити журналістські знання, розвинути навички та ознайомитися з принципами роботи незалежних медіа.

Стипендіатів інтегрують у щоденну роботу бюро, де вони працюють повний робочий день та отримують можливість виробляти журналістський контент, а також брати участь у редакційних дискусіях.

Раніше стипендіатами програми ставали Ірина Маслюкова, Юлія Турчинська, Анастасія Магазова, Наталія Патрікєєва, Вікторія Жуган, Ольга Комарова та Михайло Штекель.

Liked the article?
Help us be even more cool!