ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Дві газети Чернігівщини безкоштовно видаватимуть примірники для сіл прикордоння

25.10.2023, 14:22
Павло Пущенко
Фото – Сусіди.City
Фото – Сусіди.City

Корюківська районна газета “Маяк” та менська газета “Наше слово” отримали грант на видавництво безкоштовних примірників для сіл прикордоння. Протягом кількох місяців безкоштовні примірники газет отримуватимуть жителі сіл, які проживають безпосередньо на кордоні з країною-агресором.

Про це представнику ІМІ в Чернігівській області розповіли редактори видань.

За словами редакторки газети “Маяк” Ірини Гайової, проєкт триватиме п'ять місяців.

“Це грант від американського донора. Пропозиція взяти участь у написанні проєкту надійшла від IREX (Рада міжнародних наукових досліджень та обмінів). Проєкт передбачає забезпечення безкоштовними примірниками газети “Маяк” жителів чотирьох прикордонних населених пунктів Корюківської громади”, – розповіла Ірина Гайова.

За словами редакторки, донор оплачує випуск безкоштовних примірників, а редакція з допомогою волонтерів та працівників старостатів роздає їх людям.

“У цих селах, що на кордоні, передплата друкованих ЗМІ з початком війни загальмувала. На те свої причини. Невчасне доставлення газет, безгрошів’я, стрес, розпач. Ми намагаємося з допомогою донора підтримати та заспокоїти людей, донести достовірну інформацію про життя громади. Безоплатні примірники отримуватимуть щонайменше 500 домогосподарств”, – додала Ірина Гайова.

Аналогічний проєкт за підтримки IREX реалізуватиме і менська газета “Наше слово”, повідомив ІМІ редактор Олександр Назаренко. 

Водночас газети “Маяк” та “Наше слово” і надалі випускатимуть за передплатою. Грантові примірники жителі прикордоння отримуватимуть лише з жовтня по січень.

Liked the article?
Help us be even more cool!