ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Два українських агентства журналістських розслідувань стали членами Глобальної розслідувальної мережі

04.03.2015, 16:15

Рада директорів Глобальної мережі журналістів-розслідувачів (Global Investigative Journalists Network, GIJN) своїм рішенням прийняли до Глобальної мережі дві українські медіа-організації, які працюють у розслідувальній журналістиці. Про це повідомляється на сайті Інституту розвитку регіональної преси.

Рівненське агентство та Миколаївський центр – регіональні розслідувальні організації, упродовж останніх років вони приділяли багато уваги розслідуванню корупції, зловживання владою, порушень прав людини та законодавства України. Нині обидві організації співпрацюють з проектом Слідство.інфо, їх розслідування можна бачити на Першому Національному.

“Сьогодні в Глобальну мережу журналістів розслідувачів (GIJN) входять уже п’ять українських організацій, і приєднання місцевих груп розслідувачів особливо важливе, оскільки принцип мережі полягає в тому, щоб об’єднати професіоналів не лише загальнонаціонального рівня, але й різних регіонів країни. Ми будемо раді бачити представників української розслідувальної спільноти і надамо їм можливість поділитися досвідом розслідувань корупції під час 9-ї Глобальної конференції журналістів-розслідувачів, котра цього року відбудеться 8-11 жовтня у Норвегії”, − прокоментував рішення Олег Хоменок, член Ради директорів Глобальної мережі журналістів-розслідувачів (GIJN).

Глобальна мережа – це найбільша міжнародна асоціація організацій розслідувальної журналістики, до якої входять більше 100 членів із 50 країн світу. Вона була заснована у 2003 році під час розслідувальної конференції в Копенгагені і відтоді всіляко підтримувала росзлідувачів по всьому світі. Зокрема, що два роки Глобальна мережа проводить велику міжнародну розслідувальну конференцію.

Liked the article?
Help us be even more cool!