ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Два телеканали отримали попередження за недотримання правил мовлення в дні пам'яті та жалоби

06.09.2019, 18:06
Фото - slovoidilo.ua
Фото - slovoidilo.ua

Нацрада з питань телебачення та радіомовлення за результатами позапланових перевірок оголосила попередження двом мовникам – кропивницькому телеканалу “Вітер” та первомайському “Горизонт-TV” (Харківська область). Відповідне рішення Нацрада ухвалила на засіданні 5 вересня, повідомляється на сайті Нацради. 

Окрім попередження, підприємства, що є власниками телеканалів, зобов’язали впродовж місяця погодити свою діяльність із нормами законодавства.  

Під час перевірки зафіксовано, що 18 травня на телеканалі “Вітер”, у День пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу, День боротьби за права кримськотатарського народу та 75-ті роковини депортації кримських татар та інших народів Криму, інформації про ці дати не було жодним чином згадано впродовж усієї доби. 

Крім того, мовник із Кропивницького цього дня демонстрував комедійні фільми, о 12:00 не оголосив хвилини мовчання із супроводженням звуку метронома, та не розмістив на екрані відповідного стилізованого зображення або запаленої свічки.

У коментарі представнику ІМІ Вадим Мурований, директор медіахолдингу “Центральноукраїнське бюро новин”, до якого входить телеканал “Вітер”, пояснив відсутність необхідних плашок технічними збоями в роботі обладнання.

“Дійсно, отримали від Нацради попередження, виправляємо наявні помилки. Однак тут має місце більше технічний, а не людський фактор. На жаль, наші основні сервери досі на гарантійному ремонті, доводиться працювати на резервних, у яких час від часу трапляються такі от проблеми”, – сказав він.

Liked the article?
Help us be even more cool!