ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Дуже важливо, що під час війни почали з'являтися розслідування про корупцію - Бердинських

01.06.2023, 15:15
Фото - Львівський медіафорум
Фото - Львівський медіафорум

Повернення журналістів до антикорупційних розслідувань під час війни є дуже важливим. Про це в інтерв'ю ІМІ розповіла журналістка-фрилансерка Крістіна Бердинських.

“Я вважаю, що те, що нарешті почали з'являтися журналістські розслідування про корупцію, що ці теми знову стали повертатися в медіа, це прямо дуже важливо. Ні журналісти, ні суспільство не мають закривати на це очі. Це потрібно робити, незважаючи на те, чи літають над нами ракети, бомби, чи - ні. Це про те, як ми будемо жити після війни, і це треба дійсно контролювати. Так, є абсолютно кричуща ситуація з Верховним Судом. Я думаю, я абсолютно переконана, що це варто уваги всіх медіа. І, у принципі, на це медіа не закривають очі”, - розповіла журналістка.

Ввечері 15 травня 2023 року антикорупційні органи повідомили, що викрили масштабну корупцію у Верховному Суді, а саме схему щодо одержання неправомірної вигоди керівництвом та суддями Верховного Суду. Мова про голову Верховного Суду Всеволода Князєва, його викрили на отриманні хабара у близько 3 мільйони доларів (приблизно 110 млн гривень за поточним курсом).

Новим головою Верховного Суду України 26 травня обрали голову Касаційного кримінального суду у складі ВСУ Станіслава Кравчена. Його кандидатуру підтримали 108 учасників пленуму зі 148 присутніх.

Кандидатура Кравченка отримала негативний висновок Громадської ради доброчесності. Також його кандидатуру не схвалили представники громадськості. 

Нагадаємо, як розповів в інтерв’ю ІМІ редактор проєкту антикорупційних розслідувань BIHUS.Info Максим Опанасенко, після повномасштабного вторгнення Росії в Україну значно зменшилася кількість журналістів, які хочуть займатися розслідуваннями.

Liked the article?
Help us be even more cool!