ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Дубенська комунальна газета "Замок" через суд відстояла право на роздержавлення

18.01.2017, 11:41

Комунальна газета “Замок” (м. Дубно, Рівненська область) виграла 20 грудня 2016 року в Житомирському апеляційному адміністративному суді справу проти міськради, яка намагалася призупинити реформування комунальної газети. Про це повідомляється на сайті Національної спілки журналістів України.

Днями газета вже розпочала реєстраційні процедури з перетворення комунальної газети у приватну.  Проте головний редактор “Замку” Микола Мороз побоюється, що міськрада відбере у газети приміщення. “Після того, як Дубенський міськрайонний суд ухвалив рішення на нашу користь, міська рада почала його оскаржувати. Крім цього, на сесії винесли рішення про те, щоб відібрати в редакції частину приміщення. Я звертався від імені трудового колективу до міського голови, у зверненні вказував, що такі дії незаконні, але все одно влада не зважала на це звернення, винесла його на сесію”, – розповів Мороз.

Голосів для прийняття цього рішення не вистачило. Хоча, зазначає редактор, через суперечності і недосконалість законодавства, ще невідомо, як буде укладено договір на оренду приміщення.

“Не виключено, що через місяць-два нам скажуть, мовляв, ви не виконуєте умов договору оренди. І це стосується не тільки нас. Треба негайно вносити зміни до закону, бо владі не стільки цікава газета чи те майно, яке ми маємо, як приміщення. І так само з укладанням договорів на висвітлення. Вони можуть укладати, а можуть просто ігнорувати газети, бо є ЗМІ, які належать політикам”, – зауважив Микола Мороз.

Перший секретар НСЖУ Сергій Томіленко зазначив, що для захисту газет дуже важлива активна позиція і самої редакції, і головного редактора. “Головний редактор “Замку” вирішив боротися за право газети на роздержавлення, шукав підтримки у медіаспільноти і, зрештою, газета вийшла переможцем у боротьбі з владою. Тому це приклад того, що активні дії дозволяють відстояти справедливість”, – зазначив він.

Як повідомляв ІМІ, 7 вересня 2016 року Дубенський міськрайонний суд Рівненської області задовольнив позов комунальної газети “Замок” (м. Дубно, Рівненська область), визнавши протиправним та таким, що підлягає скасуванню, рішення Дубенської міської ради від 27 травня 2016 року, яким міськрада намагалася зупинити реформування газети на першому етапі.

Дубенська міська рада оскаржила дане рішення в Житомирському апеляційному адміністративному суді.

Liked the article?
Help us be even more cool!