ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Друзі загиблого під Бахмутом миколаївського фотографа Дениса Кривого просять дати йому звання Героя

16.06.2023, 13:46
Фото надала Вікторія Коцюбенко
Фото надала Вікторія Коцюбенко

На сайті Президента України збирають підписи під петицією щодо присвоєння почесного звання Героя України загиблому під Бахмутом фотографу з Первомайська Миколаївської області Денису Кривому.

Він служив у лавах Сил спеціальних операцій (ССО), а до війни займався художньою фотографією.

Петицію щодо присвоєння звання Героя України ініціювали друзі Дениса Кривого.

"Він був фотографом-натуралістом, волонтером, люблячим батьком двох маленьких дівчат. Денис був лауреатом багатьох міжнародних фотоконкурсів, входив у ТОР-100 кращих фотографів світу. Роботи Дениса відзначені блакитною стрічкою FIAP – найпрестижнішого європейського конкурсу фотохудожників. З початком повномасштабного російського вторгнення Денис активно долучився до волонтерської діяльності. Навесні минулого року вирішив вступити до лав ЗСУ, а після підготовки доєднався до бойового підрозділу ССО. Він гідний звання Героя України", – розповіла Вікторія Коцюбенко, подруга загиблого фотографа.

Наразі петицію підписали більш як 6610 людей, загалом треба зібрати 25 тисяч підписів.

Світлини Кривого публікувалися в National Geographic, він отримав блакитну стрічку FIAP. Денис Кривий займався пейзажним та репортажним фото, опанував анімалістику, аерофотографією. Зараз його кадри прикрашають путівники національного природного парку "Бузький Гард".

Він брав участь у фотовиставках у Києві, Івано-Франківську, Ужгороді, Житомирі, Рівному, Первомайську, Косові. Окремі роботи Дениса зберігаються в приватних колекціях у країнах Європи, Північної Америки та Азії. 

Як повідомляв ІМІ, під Бахмутом на фронті загинув фотограф-натураліст Денис Кривий, намагаючись урятувати поранених побратимів. За даними ІМІ, Денис Кривий став 58-м медійником, який загинув унаслідок російської агресії.

Liked the article?
Help us be even more cool!