ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Дружину Шарія зареєстрували на вибори до Ради на підставі сумнівної меддовідки – "Слідство.Інфо"

11.02.2021, 16:06
Фото – Слідство.Інфо
Фото – Слідство.Інфо

Центральна виборча комісія України зареєструвала лідерку Партії Шарія Ольгу Бондаренко (Шарій) кандидаткою в народні депутати у 2019 році, хоча вона не проживала в Україні протягом п'яти років, на підставі довідки з Німеччини про лікування за кордоном впродовж чотирьох років.

Про це повідомляє "Слідство.Інфо", яке має в розпорядженні цю довідку німецькою, а також нотаріально завірений переклад українською.

За інформацією редакції, ця меддовідка була надана до Центральної виборчої комісії України для реєстрації кандидаткою в народні депутати влітку 2019 року. Водночас, відповідно до закону, кандидат у народні депутати має проживати в Україні щонайменше п’ять років до балотування або надати переконливі докази, чому це було неможливо. Наприклад, чоловіка Ольги Анатолія Шарія кандидатом у нардепи не зареєстрували, бо він не проживав в Україні й не зміг обґрунтувати чому.

Німецька медична фірма з Кельна (Німеччина) Medcologne видала Ользі Шарій довідку, відповідно до якої та перебувала за кордоном чотири роки, бо весь цей час безперервно лікувалася. Їй не рекомендували подорожувати через хвороби.

У ній, зокрема, йдеться, що Ольга проходила обстеження в німецькій клініці 11 травня 2015 року й отримала три невтішні діагнози. Серед іншого в неї виявили проблеми зі спиною, які передбачали суттєві обмеження, наприклад носіння корсета. Ользі також не рекомендували польоти на літаку або довготривалі подорожі на авто. Лікування тривало понад чотири роки, йдеться в довідці.

Водночас, пише видання, як свідчать фото із соцмереж Ольги Шарій, протягом чотирьох років лікування вона активно подорожувала. Шарій побувала в Москві, Римі, Парижі, Відні, Монако, Мадриді, Амстердамі та інших містах. Щоправда, фото з України за цей період у Ольги відсутні.

Як зазначає "Слідство.Інфо", сайт німецької медичної фірми Medcologne російськомовний. Серед її партнерів – декілька установ з Російської Федерації. Наприклад, Російська академія народного господарства та державної служби при президентові російської федерації та Президентська програма підготовки управлінських кадрів.  

Директор фірми – Михайло Хайтін, випускник Вищого військово-морського училища ім. Фрунзе в Санкт-Петербурзі. Зараз Хайтін – фахівець у сфері медичного туризму і маркетингу.

Журналісти "Слідства.Інфо" зателефонували директору Medcologne під виглядом клієнтів з України, яким треба терміново заднім числом "закрити" медичною довідкою кількамісячну відсутність на роботі вигаданого посадовця. "Михайло Хайтін телефоном переконав, що він "може все", і сказав, що вартість такої довідки від німецької медфірми – 1000 євро", – зазначає редакція.

Ольга Шарій не відповіла журналістці "Слідства.Інфо" на прямі запитання щодо меддовідки.

Редакція також очікує відповіді на запит щодо реєстрації Ольги Шарій на вибори від Центральної виборчої комісії.

Liked the article?
Help us be even more cool!