ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Другий тур президентських виборів відбувся з дотриманням свободи слова - ІМІ

22.04.2019, 14:04
Фото - Shutterstock

Другий тур виборів Президента України 21 квітня 2019 року відбувся з дотриманням законних професійних прав журналістів. Експерти ІМІ зафіксували лише один випадок порушення свободи слова.

Такими є результати моніторингу Інституту масової інформації за підсумками дня голосування.

Порушення сталося у Запоріжжі, де поліцейська намагалася заборонити журналісту інтернет-видання “Depo.Запоріжжя” зйомку на одній з дільниць. Проте інцидент було вичерпано після пояснення поліцейській.

“В цілому ми констатуємо день виборів як такий, що пройшов у демократичний спосіб і з дотриманням прав журналістів. Експерти ІМІ вперше фіксують майже відсутність порушень свободи слова під час виборів. Це говорить про позитивну тенденцію у розумінні важливості професії журналіста”, - зазначила експертка ІМІ Катерина Дячук.

На гарячу лінію ІМІ, яка працювала цілодобово в день виборів, журналісти зверталися з різноманітними консультаціями щодо виборчого законодавства, не пов’язаними з порушеннями їхніх професійних прав.

Нагадаємо, під час першого туру виборів Президента України 31 березня експерти ІМІ зафіксували загалом шість випадків порушення прав журналістів.

На виборах Президента України 2014 року було зафіксовано сім випадків.

Liked the article?
Help us be even more cool!