ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Дождь" заявив, що до Грузії не впустили його журналістку

14.03.2023, 18:17
Фото – LETA
Фото – LETA

Російський телеканал “Дождь” повідомив, що його журналістку Олександру Шведченко не пустили до Грузії, де вона прожила останній рік, пише Радіо Свобода.

Шведченко, яка прилетіла з Риги, куди їздила в короткострокову поїздку, зупинили на грузинському прикордонному контролі. Через пів години їй повідомили, що не впустять до країни “з інших причин”, передбачених законодавством. Її одразу депортували – відправили до Риги зворотним рейсом.

До цього Шведченко прожила в Тбілісі близько року.

Ведуча каналу “Дождь” Анна Монгайт заявила, що грузинська влада навмисно не впускає до країни “демократично” налаштованих росіян.

“Мені здається, настав час керівній партії Грузії видати офіційний закон про потрапляння до країни, де визначать: для росіян антипутинських, демократичних поглядів в’їзд заборонено. Було б усе одразу зрозуміло, і ніхто з нас не витрачався б на квитки”, – написала вона у своїх соцмережах.

Як пише видання, у Грузії почастішали випадки недопуску до країни опозиційно налаштованих росіян. З початку 2023 року у в’їзді до країни, зокрема, вже відмовили правозахисниці та засновниці фонду “Насильству.Ні”, “іноагентці” Анні Рівіній, журналісту та письменнику Філіппу Дзядку, адвокату Максиму Оленічеву, адвокату Івана Сафронова Дмитру Катчеву.

Раніше у в’їзді до Грузії також відмовляли російським опозиціонерам – Любові Соболь, Дмитру Гудкову, журналістам Іллі Азару, Давиду Френкелю, Михайлу Фішману, Олексію Пономарьову, учасниці Pussy Riot Ользі Борисовій (вона пізніше все ж змогла в’їхати до країни).

Liked the article?
Help us be even more cool!