ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Дослідники назвали найпопулярніший канал в українському сегменті

09.09.2022, 17:31
Фото – euractiv.com
Фото – euractiv.com

Найпопулярнішим телеграм-каналом у реальному українському сегменті є “Труха⚡️Украина”, який має 2,71 мільйона підписників.

Про це йдеться в дослідженні “Детектора медіа” про ключові зміни в українському сегменті телеграму.   

Канал з’явився наприкінці осені 2019 року, до весни 2022 року він спеціалізувався на новинах Харкова. Переважно канал поширював кримінальні новини, зрідка – новини Харківської області, ще рідше – повідомлення про події в Україні. На такому контенті канал до кінця січня 2022 року поступово прирощував на місяць від кількох тисяч до кількох десятків тисяч підписників. 

Пік популярності каналу відбувся після 24 лютого 2022 року. Адміністратори завдяки оперативності публікацій про ситуацію в місті, яке намагалися загарбати росіяни, випереджали традиційні медіа й офіційні джерела.

Як ідеться в дослідженні, з приростом аудиторії канал намагається задовольняти потребу в новинах, створення і поширення яких – робота засобів масової інформації. Канал став усе менше інформувати про події в Харкові, а дедалі більше – про національні й міжнародні події.

Адміністратори каналу прагнуть повідомити будь-яку новину якомога оперативніше, тому вони поширюють багато маніпуляцій. Це дає російським пропагандистам приводи звинувачувати Україну в поширенні фейків.

“Труха⚡️Україна” не спростовує інформації, а просто оновлює повідомлення, яке авдиторія каналу вже прочитала і навряд чи повернеться прочитати ще раз. Детально про це писали Texty.org.ua.

Загалом у дослідженні ДМ сформовано список зі 100 найпопулярніших телеграм-каналів українського сегмента. До нього ввійшли канали, які орієнтуються на українців, зокрема й проросійська мережа, яка адмініструється російськими спецслужбами. 

Liked the article?
Help us be even more cool!