ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Дорожній контроль" з'ясував, хто наїхав на їхнього журналіста, і готує заяву в ГПУ

04.04.2012, 05:34
Інтернет-видання “Дорожній контроль” з’ясувало, що водій Сергій, який 2 квітня у Миколаєві погрожував розправою, а потім здійснив навмисний наїзд автомобілем на журналіста ДК Віталія Косенка - колишній або діючий співробітник Державної патрульної служби взводу супроводження УДАІ м. Миколаєва Байдалін С.П, повідомляється на сайті ДК.

Як пише видання, у базі даних Єдиного реєстру судових рішень України даний даішник неодноразово згадується. Так Байдалін С.П. фігурує в постанові Корабельного районного суду м. Миколаєва від 6 серпня 2010 року у якості напарника інспектора, який сфальсифікував штраф.

Крім цього, постановою Веселинівського районного суду Миколаївської області від 21 травня 2010 року встановлено факт фальсифікації Байдаліним С.П. адміністративної справи за ст. 130 КУпАП (п’янка): “Інспектор ДПС взводу супроводження УДАІ прапорщик Байдалін С.П. до суду не з'явився, свої пояснення суду не надав, хоча про час і місце слухання справи був повідомлений належним чином. Суддя, вислухавши пояснення Особа_1, дослідивши докази, дійшов до висновку, що в діях громадянина Особа_1 відсутній склад адміністративного правопорушення, передбачений ч. 1 ст. 130 КУпАП (ухилення від проходження в установленому порядку огляду на стан сп'яніння)”.

Як зауважує ДК, дана інформація підтверджує попередні висновки "Дорожнього контролю", що водій, який збив Косенка, причетний до Державтоінспекції. Це було видно, як за манерою розмови (добірний мат, погрози) так і лояльне ставлення до нього з боку працівників ДАІ, які були на місці ДТП.

Водночас, зауважує ДК, інспектор Байдалін С.П. є колегою звільненого даішника Вавренюка А.В. Вони служили в одному і тому ж підрозділі. При цьому видання нагадує, що восени 2011 року Віталій Косенко спіймав Вавренюка на хабарі в 100 гривень. В результаті, даішника засудили за корупційною статтею. Рішення райного суду Апеляційний суд залишив в силі. Тому видання вважає, що Байдалін знав Косенка.

У діях Байдаліна С.П., пише видання, прямо вбачається склад злочину за ч.1 ст.171 КК України (умисне перешкоджання журналістській діяльності), а якщо буде доведено, що даішник робив це з помсти за свого напарника Вавренюка, то піде за ч.2 ст. 171 КК (Переслідування журналіста за виконання професійніх обов'язків, за критику, здійснюване службовою особою або групою осіб за попередньою змовою).

Керівництво "Дорожнього контролю" вже готує заяву до Генеральної прокуратури України з вимогою порушити кримінальну справу стосовно Байдаліна С.П. за ст. 171 КК України (перешкоджання журналістській діяльності).



 
Liked the article?
Help us be even more cool!