ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Дорожній контроль" заявляє, що у його журналіста СБУ проводить обшук (доповнено)

07.02.2013, 03:17

Співробітники СБУ проводять обшук квартири херсонського журналіста газети "Дорожній контроль" Віталія Косенка, повідомляє “Дорожній контроль”.

На проведення обшуку було пред'явлено рішення суду.

Як пише видання, співробітники СБУ проводять пошук заборонених засобів відеозапису, а саме - автомобільний брелок з відеокамерою, а справу проти Косенка завели за заявою херсонського ДАІ. Зокрема, нагадує ДК, Косенко зняв сюжет про те, як інспектор ДАІ бере хабар, через що працівника ДАІ вигнали з роботи за корупцію. Журналіст нещодавно також підготував сюжет про побори на посту ДАІ Одеса, який продемонстрували на українському ТБ.

Видання вважає, що “дана справа - це спроба "закрити" одного з найкращих журналістів "Дорожнього контролю".

Пізніше ДК повідомив, що СБУ в ході обшуку вилучила ноутбук Косенка, "де зберігаються відеоматеріали про незаконну діяльність ДАІ".  В ході обшуку, ніяких заборонених предметів у квартирі журналіста "Дорожнього контролю" виявлено не було, повідомило видання.
У зв'язку з цим, 7 лютого "Дорожній контроль" подав заяву до Генеральної прокуратури України з вимогою відкрити кримінальне провадження стосовно співробітників СБУ, які провели обшук квартири Косенка та вилучили у нього особистий ноутбук. Дії СБУ кваліфікуються за ч.2 ст.171 КК України - переслідування службовою особою журналіста за його діяльність, йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, журналіст сайту «Дорожній контроль» Андрій Дзиндзя подав заяву до прокуратури через погрози підполковника ДАІ. У своїй заяві про злочин журналіст зазначив, що 25 січня йому з погрозами та нецензурною лайкою зателефонував підполковник міліції В. Тищенко.

Журналіст просить прокуратуру провести перевірку за цією заявою та порушити кримінальне провадження щодо підполковника Тищенка за статтями 129 «Погроза вбивством» та 171 «Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів» Кримінального кодексу України.

29 січня «Дорожній контроль» заявив, що за Андрієм Дзиндзею ведеться стеження. На думку представників  організації, воно влаштоване  заступником начальника  Полку ДАІ Києва у місті Києві В. Тищенком. Видання стверджує, що за їх інформацією,  представник ДАІ за $ 10 000 найняв бандитів, які повинні розправитися з журналістом. Підставою для цього, як писав «Дорожній контроль», є журналістська діяльність Дзиндзі. За словами журналіста, Тищенко неодноразово йому погрожував. Відповідні сюжети виходили на сайті. 

Liked the article?
Help us be even more cool!