ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Допублікаційне вичитування матеріалів від ІМІ: як журналістам скористатися послугою

03.04.2024, 16:22
Леся Луцюк
Ілюстрація ІМІ
Ілюстрація ІМІ

Інститут масової інформації пропонує допублікаційне вичитування матеріалів журналістів. Медіаюристи ІМІ можуть безоплатно перевірити матеріал перед публікацією для зменшення ймовірності юридичних претензій до журналістів та редакцій. 

Вичитка також може стосуватися професійних стандартів журналістики (представники ІМІ входять до експертних органів, які оцінюють професійні стандарти медіа – Комісії з журналістської етики, Незалежної медійної ради, також ІМІ та “Детектор медіа” реалізують експертну Ініціативу “МедіаЧек”).

В Інституті масової інформації працює юридична гаряча лінія, де журналісти, окрім послуги допублікаційного вичитування матеріалів, можуть отримати консультацію від медіаюристів, допомогу в розробленні документів, редполітик, покращенні прозорості сайту (контакти, вихідні дані). Звертайтеся за контактами: 

“Допублікаційна вичитка матеріалів – це не лише спосіб зменшити юридичні ризики від публікації резонансного матеріалу, але також і можливість вичитування матеріалу стороннім оком. Звісно, що в разі вичитки аналізується виклад матеріалу, пошук та опрацювання джерел інформації залишаються за журналістом, а юрист, наскільки це можливо в конкретному випадку, аналізує їхню достовірність”, – зазначає юрист ІМІ Роман Головенко. 

Інститут масової інформації (ІМІ) – медійна громадська організація, яка працює з 1996 року. ІМІ відстоює права журналістів, аналізує медіасферу та висвітлює пов’язані з медіа події, протидіє пропаганді та дезінформації, забезпечує медіа засобами захисту для відряджень у зону бойових дій під час російсько-української війни починаючи з 2014 року. 

ІМІ робить єдиний в Україні моніторинг свободи слова та список якісних і відповідальних онлайн-медіа, документує медійні злочини Росії у війні проти України. ІМІ має представників у 20 регіонах України та мережу хабів “Медіабаза” для безперебійної підтримки журналістів. Серед партнерів ІМІ – “Репортери без кордонів” та Freedom House, організація входить до мережі Міжнародної організації із захисту свободи слова (IFEX).

Liked the article?
Help us be even more cool!