ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Доній заявляє про цензуру на Першому національному

27.04.2012, 04:55
Народний депутат Олесь Доній заявив про цензуру на Першому національному каналі, передає “Телекритика”.  

За словами Донія, з програми «Досвід» на телеканалі, у якій він брав участь, вирізали частину виступу, в якій йшлося про корупцію в Міністерстві освіти.

«Подивився сьогодні програму "Досвід" на УТ-1. Програма була присвячена освіті. Програма була не в прямому ефірі, а записувалася кілька днів тому. Мій виступ там складався з двох частин: про русифікацію і про корупцію. Про русифікацію пустили, а от все, що я казав про корупцію-ВИРІЗАЛИ!», - написав він у закритій групі у Facebook.

Доній приніс на програму звіт Рахункової палати, у якому було вказано про зловживання Міносвіти в процесі друку підручників. Канал, за словами Донія, вирізав цю частину його виступу. «З багатомільйонним цифрами, з перерахуванням схем зловживань, з назвою посередників (на рахунках яких лишалося більше половини від суми держзамовлення!). Тож цей шматок виступу був змістовний і ґрунтувався на звіті не опозиційної структури, не громадської організації, а державної структури - Рахункової палати! Саме тому, очевидно, це і найбільше налякало Міносвіти. Ну, а УТ-1 взяв і вирізав цей шматок виступу. І хто скаже, що це не цензура на телебаченні?», - запитує народний депутат.

Автор і ведуча програми «Досвід» Наталя Семенченко у коментарі «Телекритиці» зазначила, що цензури у них немає, а Міносвіти стосунку до цієї програми не мав. «Це смішно. На щастя, у нас немає ніякої цензури. Ми завжди пишемо програму у прямому ефірі, але тут було багато політики, тому ми вирішили записувати. Фактично через мене затягнули програму, бо я весь час хотіли витягнути з учасників якісні професійні, а  не політичні коментарі про освіту. Тому вона вийшла довшою, ніж потрібно. І саме тому нам довелося її коротити», - пояснила Семенченко.

За словами ведучої, різали потроху виступи всіх учасників. На сайті каналу програму буде викладено в повному обсягу. «Олесь Доній спочатку сказав все, що хотів, і про русифікацію, і про корупцію, а потім відкрив звіт зі статистикою і почав читати. Я його просила менше читати, тому що глядачам не цікава така картинка. Тобто, головне він сказав, а вже більш розгорнуту інформацію про те саме нам довелося вирізати», - зауважила Наталя Семенченко.
Liked the article?
Help us be even more cool!