ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Донецький журналіст заявив, що на нього напали охоронці губернатора

21.06.2012, 00:26

20 червня 2012 року журналіст донецького інтернет-видання Korrdon.info Максим Касьянов заявив, що на нього напали невідомі, коли він знімав авто голови Донецької обласної державної адміністрації Андрія Шишацького. Представникам міліції невідомі представились як охоронці губернатора, повідомив «Телекритиці» Максим Касьянов.

За словами Касьянова, дізнавшись, що Шишацький 20 червня має намір боротися з фальсифікованою алкогольною продукцією в супермаркеті, вирішив зняти, як губернатор під'їжджає до магазину. Журналіста цікавило, чи буде губернатор платити за паркування. Касьянов проводив зйомку на мобільний телефон.

«Під'їжджає губернатор. Він не заплатив. Далі я підходжу до колег, було близько 5-6 телеканалів. Вони мене бачать. Тоді невідомий підбігає до мене і хапає за руку, кажучи: "Йди сюди". Я запитую його: "Ви хто? Що відбувається?". Без жодних пояснень підбігає інший. Вони мене хапають за руку, за ноги, тягнуть убік. Я кричу: "Допоможіть!". Мене кидають на землю троє людей у штатському, заламують руки, вихоплюють телефон, колупаються у сумці», - розповів журналіст.

За словами журналіста, йому надягли наручники, після чого до нього й невідомих підійшла патрульна служба міліції. «У відповідь вони кажуть: "Ми охорона губернатора". Так вони представились не мені, а представникам міліції. І це все на очах у преси», - зазначив Касьянов.

Після цього з журналіста зняли наручники та привели у Ворошилівський районний відділ міліції міста Донецька. Журналіст написав заяву щодо нападу: «У мене забрали телефон, виявилось, що нападники знайшли і забрали з моєї сумки викрутку. Також пропали гроші».

Крім того, Касьянов написав заяву про насильницьке перешкоджання його журналістській діяльності з боку охоронців Шишацького і просить міліцію розслідувати цей факт, повідомляють Українські новини.

«Я вважаю, що це тупість неадекватної охорони. Я часто знімав і губернаторів, і президентів, але такої неадекватності не зустрічав. Вони почали кричати, що в мене ніж. А чому ніж, а не кулемет? Тобто, наскільки я розумію, зараз адміністрація або визнає вину охорони, або скажуть, що я хотів напасти на губернатора з викруткою, наприклад. Подивимось, чим це закінчиться», - зазначив Касьянов.
Міліція почала перевірку за викладеними в заяві фактам.

Водночас керівник прес-служби Донецької обласної державної адміністрації Римма Філь, коментуючи інцидент, зазначила, що люди, які затримували Касьянова, не є охороною Андрія Шишацького. «Ці люди не є охоронцями голови обласної адміністрації, вони не працюють в адміністрації і взагалі в губернатора немає охорони», - прокоментувала вона ситуацію.

У редакції сайту «Коррдон» підтвердили, що Касьянов є їх позаштатним співробітником, повідомивши при цьому, що редакційного завдання висвітлювати захід за участю донецького губернатора він не одержував. У редакції припустили, що це власна ініціатива журналіста.

Liked the article?
Help us be even more cool!