ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Документальний фільм Шона Пенна про війну в Україні вийшов в американський прокат

Фото – president.gov.ua
Фото – president.gov.ua

В американський прокат 18 вересня вийшов документальний фільм голлівудського актора і режисера Шона Пенна про війну в Україні “Суперсила”, повідомляє Голос Америки. 

У фільмі з оригінальною англійською назвою Superpower Пенн документує перший етап російського вторгнення. 

Як пишуть  критики, згідно з оригінальним задумом, фільм мав показати шлях Президента України Володимира Зеленського від коміка до президента країни. Натомість “Суперсила” стала документальним підтвердженням сили українського народу перед лицем російської навали.

“Коли Пенна привели в бункер у невідомому місці президентського палацу, російське вторгнення вже почалося. Пенн спілкувався з президентом Зеленським під час того, як у місті лунали вибухи. Він став ненавмисним першим свідком цієї історичної боротьби “Давида проти Голіафа”. Крізь моменти легковажності, натхнення та розповіді з місця подій стає зрозуміло, що суперсила України полягає в силі її лідера, її народу та, зрештою, її серця”, – зазначило видання кінокритики Rotten Tomatoes.

Передпоказ фільму відбувся у Вашингтоні 14 вересня за участю самого Пенна, а також почесної спікерки Палати представників Конгресу Ненсі Пелосі, конгресмена Еріка Суолвелла та послині України в США Оксани Маркарової, повідомляє MSN.

Під час свого виступу на передпоказі Шон Пенн закликав Білий дім рішучіше підтримувати Україну озброєнням, заявивши, що американським посадовцям треба “відсторонитися від чистої обережності”.

“Якщо в нас не досить для підтримки наших [власних] запасів [озброєнь], то президент повинен ввести в дію закон про оборонне виробництво від імені українців і постачати їм усе зараз”, – додав Пенн у своїй промові, цитує MSN.

Вихід фільму відбувається на тлі візиту президента Зеленського до США цього тижня, де він візьме участь у засіданні Генеральної Асамблеї ООН, а також зустрінеться з Президентом США Джо Байденом. Водночас адміністрація Байдена запросила в конгресу погодити понад 21 мільярд доларів на додаткову оборонну та іншу допомогу Україні.

За словами Пенна, які цитує MSN, потрібно “розуміти, скільки ще грошей нам буде коштувати в довгостроковій перспективі, щоб не повністю спорядити їх, а також [мати] політичну та моральну ясність нашого священного обов’язку шанувати те, що ми самі претендуємо представляти як країна, за що [ми] боролись і жертвували з такою мужністю в стільки різних способів”.

Liked the article?
Help us be even more cool!