ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Додзвонитися з першого разу майже неможливо – журналіст про зв'язок на Луганщині

Фото: pixabay.com
Фото: pixabay.com

Попри те що на півночі Луганської області мобільний зв'язок дещо краще, ніж на решті території, додзвонитися з першого разу майже неможливо.

Про це в коментарі ІМІ розповів головний редактор онлайн-видання "Трибун" Олексій Артюх.

Він пояснив, що ситуація зі зв'язком трохи краща через те, що на півночі області не було інтенсивних бойових дій і комунікації не пошкоджено.

"У смт Троїцьке та довколишніх селах є лише звʼязок місцевого оператора "Лугаком". Додзвонитися з першого разу майже неможливо. Найдешевший тариф коштує 100 російських рублів. У деяких місцях можна піймати звʼязок російських операторів "Білайн" та "Теле2", – розповів Олексій Артюх.

Він додав, що, за даними джерел його редакції, мобільний інтернет у Троїцькому не працює зовсім. Дехто з місцевих має Wi-Fi, однак під'єднання коштує близько 12 тисяч рублів.

"Тому мало хто може скористатися такою можливістю через відсутність грошей. Крім того, були випадки, коли окупанти приходили та забирали в людей роутери. Багато людей відмовляються від таких привілеїв, побоюючись постійних перевірок", – зауважив журналіст.

Водночас, за його інформацією, у Старобільську та населених пунктах поблизу інтернет раніше був лише в окупаційних адміністраціях.

"Зараз невеличка кількість людей під'єднала собі цю "розкіш", і в результаті цього зародився новий бізнес. Люди платять кошти, щоб прийти зателефонувати через інтернет. Як кажуть, година розмови коштує приблизно 200 рублів", – додав Олексій.

Як повідомляв ІМІ, через вимкнення мобільного зв’язку в окупованому Рубіжному люди не можуть викликати швидкуРосіяни на територіях, які вони окупували у 2022 році, глушать мобільний зв'язок, щоб місцеві не повідомили про місця дислокацій їхньої техніки та військових Збройним силам України. На територіях, які Росія окупувала 2014 року, мобільний зв'язок є, але низької якості.  

Liked the article?
Help us be even more cool!