ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Docudays UA збирає відеосвідчення війни в Україні, щоб їх побачив світ

17.03.2022, 10:00
Фото – armyinform.com.ua
Фото – armyinform.com.ua

Команда міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA започаткувала збір відеосвідчень війни для їхньої каталогізації та архівації.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу фестивалю.

“Зібрані відео ми плануємо перекладати англійською мовою й оприлюднювати на іноземних інформаційних ресурсах, аби світ з перших уст дізнавався про жорстоку війну, яку веде проти нас Росія. А також про безпрецедентний, героїчний опір, який чинить український народ. Відзняті відеокадри будуть передані майбутнім дослідникам та документалістам, аби вони могли користуватися каталогом і використовувати цей матеріал у своїй роботі”, – йдеться в повідомленні.

Зокрема, потрібні відео від першої особи, які документують героїчний спротив нашого народу російським загарбникам: записи того, як територіальні громади своєю рішучістю розвертають колону танків, безстрашні жителі окупованих міст продовжують виходити на українські демонстрації, а фермери буксують покинутий танк трактором. А також відео з окопів чи репортажі розгромлених колон супротивника, документацію руйнування наших мирних міст, шкіл та лікарень, персональні відеощоденники волонтерської діяльності, евакуації чи просто записи життя своєї родини в умовах війни.

За цим посиланням можна зареєструвати власне відео або відео із френд-стрічки чи локального телеграм-каналу, яке справило на вас емоційне враження, документує злочини Росії або свідчить про героїчний спротив загарбницькій армії.

“Кожне таке свідчення наближає нас до перемоги, а Росію – до відповідальності за її вчинки. Разом переможемо!” – підкреслили в команді Docudays UA.

Нагадаємо, команда ГО “Докудейз” та фестивалю Docudays UA збирає гроші для українських кінематографістів, які документують події війни в Україні просто зараз. Кінематографісти фіксують військові злочини, створюють матеріали для іноземних медіа та майбутніх фільмів, які згодом зможуть надати світові більш проникливий погляд на ситуацію в нашій країні.

Liked the article?
Help us be even more cool!