ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

До суду передано справу ексдиректорки типографії, що сприяла псевдовиборам РФ у Криму

Кримська типографія “Таврида”. Фото – прокуратура АР Крим

Служба безпеки України скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишньої в.о. директора окупаційного кримська типографія “Таврида” Світлани Кочмурадової, яка підозрюється в колабораційній діяльності. Про це повідомило Головне управління СБУ в АР Крим. 

За даними слідства, фігурантка на окупаційній посаді допомагала владі РФ проводити псевдовибори в окупованому Криму.

“У 2022 році Кочмурадова дала своїм підлеглим вказівку надрукувати 150 тисяч так званих “бюлетенів”. За що тримала від окупантів пів мільйона рублів злочинного прибутку”, – зазначає спецслужба.

Їй інкриміновано колабораційну діяльність (ч. 4 ст. 111-1, ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 111-1 КК України). Санкція статті передбачає до 10 років позбавлення волі.

Фігурантка перебуває на тимчасово окупованій території України, тривають комплексні заходи для її притягнення до відповідальності.

Як зазначає прокуратура АР Крим та м. Севастополя, з 2020 року типографія “Таврида” – єдиний на території окупованого півострова постачальник, у якому розроблено закупівлю бюлетенів та інших матеріалів для проведення псевдореферендумів на півострові.

Як повідомляв ІМІ, у квітні 2024 року прокуратура АР Крим скерувала до суду обвинувальний акт стосовно генерального директора АТ “Видавництво та типографія “Таврида”. Йому закидають пособництво в організації та проведенні незаконних виборів на тимчасово окупованій території півострова (ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 111-1 КК України). Відповідно до інформації в російських реєстрах, цю типографію очолює Юрій Бабенков.

Liked the article?
Help us be even more cool!