ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

До 30 вересня - приймання робіт на конкурс журналістських робіт "Суд людською мовою"

03.08.2021, 12:30
Фото - Суд людською мовою
Фото - Суд людською мовою

ГО “Вектор прав людини” оголошує Третій щорічний конкурс журналістських робіт “Суд людською мовою”. До участі запрошуються журналісти(-ки), блогери(-ки), які висвітлюють судову тематику, а також студенти(-ки) спеціальності “Журналістика”.

Цілі конкурсу:

  • підвищити поінформованість та обізнаність населення України щодо судоустрою, реалізації судової реформи, суспільно важливих судових справ;
  • збільшити рівень зацікавленості та довіри населення до судової влади;
  • сприяти утвердженню принципів верховенства права, прав людини і демократії, громадського контролю та відповідальності;
  • сприяти розвитку судової журналістики в Україні.

Для участі у конкурсі потрібно:

1) ознайомитися із положенням про конкурс;

2) подати роботу до 30 вересня, заповнивши онлайн-форму.

У разі подання двох або більше робіт, онлайн-форму треба заповнювати для кожної роботи окремо.

Якщо ви студент/ка та ще не маєте досвіду публікації матеріалу у ЗМІ, у вас є можливість опублікувати свої матеріали у ресурсному хабі Інституту журналістики КНУ ім. Тараса Шевченка “Права людини та медіа діяльність”. Для цього свою роботу необхідно надіслати на електронну адресу [email protected] із темою листа “Публікація роботи для участі в конкурсі “Суд людською мовою” та коротким супровідним листом. Після публікації роботи на цьому ресурсі ви можете подати заявку на участь роботи у конкурсі.

До участі приймаються роботи на судову тематику в текстовому, відео- та аудіоформатах, опубліковані після 30 вересня 2020 року, тобто з моменту завершення прийому робіт минулорічного конкурсу.

Журі відзначить кращі роботи, що будуть оголошені на церемонії нагородження. Усі учасники(-ці) конкурсу отримають пам’ятні сертифікати.

Роботи відзначатимуться в наступних номінаціях:

  • “Кращий просвітницький матеріал”
  • “Кращий блог”
  • “Кращий репортаж”
  • “Кращий матеріал про позитивний приклад судового захисту прав людини” - спеціальна номінація від Національної спілки журналістів України
  • “Кращий матеріал про висвітлення надання безоплатної правової допомоги” - спеціальна номінація від Координаційного центру з надання правової допомоги
  • “Кращий матеріал про судові справи, пов'язані зі збройним конфліктом в Україні” - спеціальна номінація від ГО “Медійна ініціатива за права людини”.

Організатори Конкурсу залишають за собою право запровадження додаткових номінацій під час прийому чи відбору робіт, про що буде публічно оголошено.

Партнери Конкурсу: Інститут журналістики КНУ ім. Тараса Шевченка, Академія адвокатури України, Національна спілка журналістів України, Координаційний центр з надання правової допомоги, Центр прав людини ZMINA, ГО “Інтерньюз-Україна”, ГО “Медійна ініціатива за права людини”, громадська спілка “Освітній дім прав людини в Чернігові”, аналітичний сервіс “Суд на долоні”.

Конкурс заснований ГО “Вектор прав людини” та цього року є волонтерським проєктом.

ГО “Вектор прав людини” - правозахисна організація, головною метою якої є реалізація та захист основоположних свобод, прав людини шляхом сприяння практичному виконанню норм і принципів, викладених у міжнародних документах, ратифікованих Україною, та усіх інших зобов’язань України у сфері прав людини й основоположних свобод.

Liked the article?
Help us be even more cool!