ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

До 28 лютого – приймання заявок на програму підтримки журналістів "12 місяців стійкості"

08.02.2021, 14:40
Фото – Відкритий Простір
Фото – Відкритий Простір

Фундація “Суспільність” у співпраці з ГО “Відкритий простір” запрошує журналістів та студентів факультету журналістики взяти участь у програмі “12 місяців стійкості”. Про це повідомляється на сайті Фундації “Суспільність”.

Програма “12 місяців стійкості” є першою в Україні пілотною програмою, що допомагає створити групи взаємодопомоги “рівний рівному” серед журналістів.

Тривалість програми – три місяці. З березня по травень події відбуватимуться онлайн на платформі Zoom. 

Фінальну офлайн-подію заплановано на червень: ретрит-захід та презентація успішних кейсів у Карпатах для тих, хто пройшов навчання і створив групу підтримки.

Обов’язкова реєстрація до 22:00 28 лютого. Зареєструватися можна тут.

Організатори покривають витрати на участь у програмі. 

Обов’язкова умова участі – апробація на практиці отриманих рекомендацій із запуску груп взаємодопомоги “рівний рівному”. 

Група “рівний рівному” – це група фахівців одного рівня (учасники є рівними за посадою і виконуваною роботою), які регулярно зустрічаються раз або двічі на місяць, щоб обговорити та проаналізувати професійні ситуації, поділитися знаннями або обмінятися досвідом.

Журналісти-практики зможуть створити чи долучитися до групи рівних журналістів, студенти факультету журналістики – до групи студентів, щоб здобуті навички в організації та веденні групи взаємодопомоги згодом перенести й у професійну спільноту.

Група “рівний рівному” дає можливість:

  • поліпшити якість журналістської роботи;
  • отримати підтримку від тих, хто дійсно розуміє ваші умови роботи та виклики;
  • обміну досвідом та спільного пошуку рішень;
  • зміцнити психічне благополуччя;
  • профілактики професійного вигорання.

Ключовим фактором успіху груп таких груп є наявність підготовлених ініціаторів-модераторів, які організовують і проводять групові зустрічі для реалізації різних ініціатив з підтримки колег чи обговорення робочих питань. Шукають та запрошують на програму тих, хто відчуває в собі готовність бути таким “провідником”. 

Програма навчання охоплює серію онлайн-зустрічей з експертами та відомими журналістами  тривалістю до двох годин, де розкриватимуть такі теми: 

  • особливості груп рівних, принципи та техніки фасилітації (зокрема, й онлайн);
  • як справлятися з кібербулінгом та інші журналістські виклики;
  • як налагоджувати зв’язок та вирішувати незручні питання;
  • перша психологічна допомога “рівний рівному”.

Упродовж навчання наскрізною є тема розвитку життєстійкості та конкретні практики керування тривогою.

Особливістю програми стане персональна взаємодія з учасниками, яка супроводжуватиметься цікавими челенджами та експериментами. Менторський супровід надаватиметься через телеграм-канал та персональну підтримку 24/7. 

Програма здійснюється за підтримки Міжнародного Фонду “Відродження” та Європейського Союзу в межах гуманітарної ініціативи “Людяність і взаємодопомога”.

Liked the article?
Help us be even more cool!