ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

До 26 грудня будуть готові документи на передачу грошей для ATR – Джеппар

09.12.2016, 13:03

До 26 грудня 2016 року Міністерство фінансів України має підготувати всі необхідні документи на передачу фінансової підтримки від українського уряду кримськотатарському телеканалу ATR. Про це в коментарі Крим.Реалії 8 грудня заявила перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джеппар.

«Скільки це буде тривати (передача грошей – КР) – важко сказати, але я знаю, що до 26 грудня цей процес має бути фіналізовано. Тобто до кінця року, до 26 грудня, всі документи, всі паспорти, всі узгодження і договори мають бути вже готові», – сказала Джеппар.

За словами першого заступника міністра, зараз проблема лише в підготовці необхідних документів.

«Мінфін повинен затвердити паспорт. Міністр фінансів підпише відповідний наказ. Потім укладаються договори, готується ряд інших документів для казначейства. Проблема не у виділенні коштів, а в підготовці всіх документів. Коли буде завершена процедура по документам, повинні виділити гроші», – додала вона.

Напередодні власник телеканалу ATR Ленур Іслямов висловив сумнів у тому, що редакція отримає фінансову підтримку від українського уряду в поточному році.

Кабінет міністрів України погодив виділення коштів на фінансування кримськотатарського телеканалу ATR. Відповідне рішення ухвалили на засіданні 7 грудня. У четвер 17 листопада Верховна Рада України на пленарному засіданні ухвалила законопроект про дозвіл Кабінету міністрів України спрямовувати кошти, передбачені у державному бюджеті на фінансування телерадіокомпаній Автономної Республіки Крим і Севастополя. 2 грудня Президент Порошенко підписав закон про виділення з бюджету до 30 млн грн телеканалу ATR. 

Народний депутат України Рефат Чубаров під час виступу у Верховній Раді заявив, що йдеться про фінансову підтримку в розмірі 35-36 мільйонів гривень.

З 1 квітня 2015 року кримськотатарський телеканал ATR припинив аналогове мовлення на території півострова, оскільки йому не видали російську ліцензію. Пізніше телеканал відновив мовлення з материкової частини України.

За матеріалом "Крим.Реалії"

Liked the article?
Help us be even more cool!