ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

До 22 лютого – відбір на конкурс від ініціативи "Трибунал для Путіна"

17.02.2023, 16:47
Фото – reuters.com
Фото – reuters.com

Українська Асоціація Медіа Бізнесу (УАМБ) за підтримки Представництва Фонду імені Фрідріха Еберта в Україні запрошує до співпраці журналістів, які готові написати матеріали про воєнні злочини Росії в Україні й у такий спосіб долучитися до глобальної ініціативи “Розірвати коло безкарності за воєнні злочини Росії” (стисла назва "Трибунал для Путіна").

Для роботи в тримісячному проєкті будуть відібрані 25 журналістів, які пройдуть необхідне навчання. Відібрані учасники мають підготувати 12 матеріалів, які будуть оплачені після затвердження експертами ініціативи "Трибунал для Путіна". 

Основні критерії конкурсу:

  • Пріоритет буде відданий журналістам з районів, де були бойові дії, з деокупованих та наближених до лінії фронту територій (Миколаївська, Херсонська, Запорізька, Донецька, Дніпропетровська, Луганська, Харківська, Сумська, Чернігівська та Київська область).
  • Усі учасники проєкту мають погодитися з тим, що матеріали мають бути затверджені експертом ініціативи "Трибунал для Путіна" як належно підготовлені до того, як будуть оплачені. Окрім того, можливість публікації цих матеріалів погоджуватиметься безпосередньо з представником "Трибуналу для Путіна".

Для участі у відборі потрібно заповнити форму – тут до 18:00 22 лютого. Анкети, отримані після цього терміну, не розглядатимуться.

"Трибунал для Путіна" – глобальна ініціатива "Розірвати коло безкарності за воєнні злочини Росії" (стисла назва "Трибунал для Путіна"), яка була створена у відповідь на повномасштабну агресію РФ у лютому 2022 року.

Учасники ініціативи документують події, в яких вбачаються ознаки злочинів за Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах країни, що стали об’єктом нападу.

Ініціатива активно працює на міжнародному рівні, щоб використати чинні механізми ООН, Ради Європи, ОБСЄ, ЄС та Міжнародного кримінального суду для зупинення злочинів і покарання винних.

Фонд імені Фрідріха Еберта є найстарішим політичним фондом Німеччини, що володіє багатими соціал-демократичними традиціями з дня свого заснування в 1925 році. Фонд був заснований як політичний заповіт Фрідріха Еберта, першого президента Німеччини, що був обраний демократичним шляхом та іменем якого був названий Фонд. Ключовою діяльністю Фонду є втілення в життя основоположних ідеалів та цінностей соціал-демократії: свободи, справедливості, солідарності.

Українська Асоціація Медіа Бізнесу – громадська неприбуткова організація, правонаступник Української асоціації видавців періодичної преси, створеної у квітні 2001 року, яка об’єднує видавців (друковані та електронні ЗМІ). УАМБ – найбільша українська асоціація видавничих компаній. 

По додаткову інформацію звертатися до менеджерки проєктів УАМБ Ольги Костак: 050-615-34-24 або [email protected].

Liked the article?
Help us be even more cool!