ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

До 19 вересня – реєстрація на форум "Свобода вираження поглядів у часи збройного конфлікту в Україні"

07.09.2021, 10:50
Фото – Freedom House
Фото – Freedom House

Міжнародна правозахисна організація Freedom House у партнерстві з Інститутом масової інформації, Платформою прав людини та Центром прав людини ZMINA запрошують 24 вересня на правозахисний форум “Свобода вираження поглядів у часи збройного конфлікту в Україні”.

Конференція відбудеться впродовж усього дня в Києві в “гібридному” режимі – з можливістю долучитися онлайн.

Метою форуму є об’єднання широкого кола учасників та учасниць з усіх регіонів України, які поділяють цінності прав людини та свободи вираження поглядів і готові шукати рішення у відповідь на виклики у сфері безпеки й захисту прав журналістів, свободи слова, доступу до інформації, цифрових прав та свободи мистецького самовираження, які постали перед українським суспільством з початку російської агресії 2014 року.

“Вільно. Відповідально. Спільно” – гасло форуму, яке відбиває цінності та принципи партнерства співорганізаторів і учасників події.

Правозахисний форум складатиметься з трьох основних блоків:

Безпека і захист прав журналістів. Аналіз тенденцій порушень свободи слова за останні роки, статистики розкриття нападів на журналістів і досвіду адвокації законодавчих та системних змін у підходах органів державної влади до розслідувань порушень прав журналістів.

Свобода слова в часи війни: міжнародні стандарти й українська практика. Огляд рекомендацій для України у сфері цифрових прав, свободи вираження поглядів та боротьби з дезінформацією. Як напрацювати та ухвалити законодавство, яке б захищало право людини на доступ до інформації і відповідало міжнародним стандартам і практиці Європейського суду з прав людини?

(Само)цензура та інші проблеми у сфері медіа та мистецтва. Оприлюднення результатів дослідження щодо викликів для свободи вираження поглядів і свободи творчості в умовах війни серед митців та журналістів. Яка практика Європейського суду з прав людини в справах щодо обмеження свободи творчості з огляду на збройний конфлікт, релігію чи мораль? Як правозахисники та медійники оцінюють довгостроковий вплив замовчування незручних чи гострих тем для демократичного суспільства?

Запрошуємо правозахисників, активістів, журналістів та всіх, хто цікавиться тематикою прав людини та свободи вираження поглядів, узяти участь у форумі й долучитися до сесій. Організатори форуму покривають кошти на проїзд і проживання для журналістів та правозахисників з регіонів України.

Для участі потрібно зареєструватися до 19 вересня (включно) тут.

Лише зареєстровані учасники та учасниці зможуть отримати посилання на онлайн-трансляції всіх сесій форуму.

З огляду на пандемію COVID-19 та технічні обмеження організатори залишають за собою право відмовити в участі попри вчасну та повну реєстрацію.

У разі виникнення запитань чи уточнень щодо події звертатися за адресою: [email protected].

Проєкт “Свобода вираження поглядів в часи збройного конфлікту” є спільним проєктом чотирьох організацій: Freedom House, Інститут масової інформації, Платформа прав людини та Центр прав людини ZMINA. Мета проєкту – захищати і просувати свободу вираження поглядів в Україні шляхом моніторингу, навчання та тренінгів, надання правової допомоги, інформаційної роботи та адвокації. Під свободою вираження поглядів організації розуміють безумовне право кожної людини на будь-яку дію або висловлювання з дотриманням Конституції та міжнародних стандартів захисту прав людини. Проєкт реалізується в Україні з 2018 року за фінансової підтримки Freedom House.

Liked the article?
Help us be even more cool!