ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

20 вересня стартує курс "Стійкість до впливів та безпека журналістів: як працювати в еру інформаційного безладдя"

03.09.2021, 12:03
Фото – izi.ua
Фото – izi.ua

20 вересня стратує курс для журналістів із розвитку критичного мислення, протидії дезінформації та особистої безпеки “Стійкість до впливів та безпека журналістів: як працювати в еру інформаційного безладдя”.

Захід організований Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX).

Навчання охоплюватиме дводенний тренінг та вебінари з експертами за двома напрямами: стійкість до інформаційних впливів та безпека.

Стійкість до інформаційних впливів

Цей блок спрямований на підвищення здатності журналістів протидіяти шкідливим інформаційним впливам через вдосконалення навичок критичного споживання інформації, а також розуміння вразливостей своєї аудиторії, роботу з когнітивними упередженнями та стереотипами. Програму тренінгу розроблено на основі успішної методики IREX Learn to Discern, що була започаткована в Україні у 2015 році й нині поширена вже більше ніж на 12 країн.

Безпека

У цьому блоці триватиме підготовка з таких питань, як психосоціальна безпека, цифрова безпека, вступ у фізичну безпеку. Він підвищить обізнаність журналістів в керуванні ризиками й загрозами, з якими вони стикаються в роботі й повсякденному житті. Програму розроблено на основі тренінгу SAFE (Securing Access to Free Expression, "Забезпечення доступу до свободи самовираження"), який успішно проводився в більш ніж 15 країнах і за результатом якого 96 % учасників зауважили покращення навичок планування й керування ризиками.

Навчання орієнтоване насамперед на тих журналістів, які висвітлюють конфлікт на Сході України. Дводенні тренінги проводитимуться переважно в східних областях.

Із журналістами працюватимуть професійні тренери: журналісти-практики, медіаексперти, фактчекери, фахівці з фізичної безпеки та психологи.

Взявши участь у тренінгу IREX, журналісти зможуть:

  • краще ідентифікувати небажані впливи;
  • вдосконалити знання з цифрової безпеки;
  • підвищити свою психосоціальну стійкість;
  • покращити навички фактчекінгу;
  • протидіяти дезінформації та маніпуляціям;
  • розвинути навички оцінки та планування ризиків;
  • глибше розуміти вразливості аудиторій і впливу на неї неякісного контенту.

Після завершення навчання п’ять команд журналістів зможуть отримати гранти для створення матеріалів з підвищення медіаграмотності громадян та протидії дезінформації.

Дедлайн реєстрації за 7 днів до початку тренінгів - дивіться графік в реєстраційній формі. Реєстрація - тут.

Liked the article?
Help us be even more cool!