ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Дніпровський 9 канал скорочує штат і зменшує контент у телеефірі

Дніпровський 9 канал (ТОВ “Телевізійна компанія Приват ТБ Дніпро”) із січня 2024 року скорочує штат і зменшує обсяг регіонального контенту в телеефірі.

Цю інформацію регіональній представниці ІМІ підтвердив генеральний директор каналу Владислав Малько. 

Під скорочення потраплять журналісти, оператори та монтажери. Також у телеефірі не виходитимуть новини. Проте всі ліцензійні обов'язки перед державою канал виконуватиме й надалі, запевнив Малько. 

“Ми частина холдингу, і він має свої погляди на фінансування та підтримку каналу. Причина, звісно, така, як у більшості каналів в Україні, це фінансування. Зараз знайти фінансування дуже важко, рекламодавців практично не знайти. А якщо не рекламодавці, то зараз використовують підтримку компаній за допомогою бюджетних коштів. Зараз багато грантів, і наш канал відкритий до співпраці з якими завгодно джерелами, політичними структурами, грантовими проєктами, бо це таке питання, треба пройти цей складний шлях”, – розповів Владислав Малько. 

Водночас, додав він, сайт і соціальні мережі продовжать працювати. Також розглядають варіант повернутися в телеефір з локальним контентом, дайжестовими новинами, можливо раз на тиждень. Зараз іде формування бюджету, пояснив Владислав Малько, тому напевно сказати поки не можна. 

“Скорочують журналістів, операторів, монтажерів. Це ті люди, які робили новини та інші програми. Скорочують не всіх, ті, хто забезпечує етер, продовжують працювати. Також, можливо, залишаться люди, які робитимуть сайт”, – зазначив Владислав Малько. 

9 канал мовить з 1995 року та входить до холдингу “1+1 Media”. Згідно зі структурою власності, кінцевим бенефіціаром 9 каналу є Ігор Коломойський. У 2019 році канал отримав цифрову ліцензію. У 2020 році, напередодні місцевих виборів, змінилося керівництво каналу. Посаду директора починає обіймати Владислав Малько. До цього директоркою каналу була Ольга Владимирова.

Liked the article?
Help us be even more cool!