ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Дніпровська газета "Зоря" вирішила зберегти "стратегічне партнерство" з облрадою

26.08.2016, 12:28

22 серпня трудовий колектив комунального підприємства Дніпропетровської обласної ради (КП ДОР) “Редакція газети “Зоря” провів загальні збори та вніс уточнення до  протоколу щодо процедури роздержавлення від 16 лютого. Про це повідомляється на сайті Незалежної медіа-профспілки.

Зокрема, колектив прийняв рішення розпочати процедуру роздержавлення газети “Зоря” не у першій хвилі, а у другій хвилі.

Також колектив позбавив відсторонену редакторку Ксенію Зайцеву будь-яких повноважень щодо представництва, ведення переговорів та укладання угод від “Зорі”.

Член Комітету НМПУ та контент-редактор газети “Зоря” Андрій Богатирьов заявив про “стратегічне партнерство” з обласною радою. “Настрій колективу, який зараз вже непогано розібрався у економічних перспективах існування найстарішої газети Дніпропетровщини, більш ніж реалістичний. Всі розуміють, що без стратегічного партнерства з обласною радою “Зоря” майже не має шансів дожити до свого 100-річчя у квітні наступного року. Мова йде саме про стратегічне партнерство, а не про толерування депутатського корпусу чи навпаки – безглузду та необгрунтовану конфронтацію з ним”, - сказав він.

Як повідомляв ІМІ, 1 серпня Ксенія Зайцева була відсторонена від виконання обов’язків у зв’язку з проведенням службової перевірки. Зайцева заявила, що оскаржуватиме відповідне розпорядження у суді.

Уночі 15 серпня у Дніпрі невідомі підпалили автомобіль відстороненій головній редакторці газети Дніпропетровської обласної ради “Зоря” Ксенії Зайцевій.

22 липня редакція подала два позови до Дніпропетровського окружного адміністративного суду з вимогами визнати протиправною бездіяльність облради щодо роздержавлення газети та скасування рішення щодо передачі приміщення редакції іншому КП.

25 липня Ксенія Зайцева повідомила, що 16 лютого колектив газети ухвалив рішення про бажання реформуватися відповідно до закону про роздержавлення преси. Проте жодних зустрічних рішень обласна рада не ухвалила. А 15 червня на сесії обласної ради було ухвалене рішення про передачу приміщення редакції іншому КП “Агропроекттехбуд”. За словами редакторки, газета не отримує коштів на висвітлення діяльності обласної ради, але продовжує це робити, оскільки ця діяльність є статутною.

Liked the article?
Help us be even more cool!