ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Дніпропетровського блогера-викривальника В’ячеслава Поїздника мобілізували

12.03.2015, 13:57

Дніпропетровського блогера та журналіста В’ячеслава Поїздника мобілізували на службу в Збройні Сили України. Пару тижнів тому він отримав повістку і після усіх необхідних обстежень його затвердили до служби. Про це він розповів для інтернет-видання «Дніпроград» регіональній представниці ІМІ Зої Красовській.

В’ячеслав Поїздник є активістом руху «ЗОВ», що здійснює громадський контроль за діями правоохоронців. Він активно займається журналістською діяльністю, висвітлюючи якість роботи правоохоронців на сайті ЗОВу. Крім того, Поїздник має посвідчення позаштатного кореспондента дніпропетровської газети «Зоря».

В інтерв’ю В’ячеслав розповів, що вважає, що до його відправки посприяли недоброзичливці. “У мене серйозне переконання, що я в армію йду за чиїмось проханням, щоб я тут не заважав людям, зокрема з міліції”, - сказав Поїздник.

За його словами, всі події передували цій повістці. “Ми почали розслідування по “Пріус”, знайшли 7 машин, які куплені як службові, але міліція використовує їх у приватних цілях. Після того, як одному з міліцейських начальників виписали третю догану (четверта - відразу ж звільнення), через 2 дні мені прийшла повістка. Можливо, це збіг. У військкоматі я заїкнувся, що мені повістка відразу після розслідування прийшла, і мєнти зрадіють, що мене в місті не буде. Воєнком, не знаю, підіграв  або проговорився: “Так, приблизно так і було”, - розповів Поїздник.

Крім того, журналіст розповів, що свого часу відслужив у будбаті, за фахом – столяр. Каже, що військомат збирає на 2 тижні навчання, а потім буде розподіл “у кого до чого лежить душа”.

Поїзднику друзі пропонували спробувати влаштуватися за фахом. “Я запитав, кажуть, ніби як такої посади військкора немає. Але мені лінки кидають, що набирають військових кореспондентів, що Міністерству оборони потрібні журналісти. Але я так припускаю, що журналісти, яких набирає Міноборони будуть писати те, що подобається міністерству. Навіть, якщо мені запропонують бути якимось військкором і писати про армію тільки добре - я відмовлюся”, - зазначив він.

Як повідомляв ІМІ, 4 січня дніпропетровському блогеру В’ячеславу Поїзднику правоохоронці забороняли знімати у Індустріальному райвідділі міліції в Дніпропетровську.

Міліціонери посилалися на конституційні права, не зважаючи на заперечення блогера про гласність роботи міліції відповідно до закону «Про міліцію».

24 лютого В’ячеслав Поїздник направив позов до Індустріального райсуду Дніпропетровська з вимогою, аби російський телеканал “Россия-1” компенсував йому понад 24 тис.грн. за порушення авторських прав.

Liked the article?
Help us be even more cool!